Blogpost: B.A. de Hoop

Jeugdboeken

Tussen alle bedrijvigheid door vond ik nog tijd om enkele boeken te lezen. Ik las opvallend veel jeugdboeken deze maand, maar dat maakt me niks uit. Ik genoot van de boeken en deel dit graag met jullie.

Ik las De jongen die zijn vader zocht van John Boyne, een B-boek in de bibliotheek. Het is een prachtig boek over de Eerste Wereldoorlog door de ogen van een jongen die achter blijft, indringend verhaalIk  (4 sterren). Dit boek schoof ik direct door naar mijn dochter van 11.

Ik las met mijn zoon verder in de boeken van Roald Dahl, gewoon uit mijn eigen boekenkast. Eerst het vervolg op Sjakie en de chocoladefabriek. In het knotsgekke Sjakie en de grote glazen lift gaat het verhaal verder en ontspint zich een onwaarschijnlijk, zeer fantasierijk verhaal. Mijn zoon genoot volop maar zelf vond ik het wat over de top (3 sterren). Maar we ontdekten wel dat er nog een derde deel was gekomen als Roald Dahl niet wat overleden. Dat vond mijn zoon echt heel jammer, een derde deel spreekt hem wel aan. Daarna pakte ik een favoriet van vroeger. Ik weet nog zo goed dat mijn meester voorlas uit Ieorg Idur. Mijn zoon vond het verhaal ook leuk, en de schildpaddentruc goed gevonden maar het haalde het niet bij Sjakie en de Chocoladefabriek voor hem. Voor mij wel, ik geef het weer 5 sterren al weet ik dat mijn jeugdsentiment zwaar meeweegt.

Ik las in de serie Touching Juliette het 4e en 5e deel (D boeken in de bibliotheek). Eerst Heel me en daarna Weersta me. Helaas is het tussenliggende deel (nog) niet vertaald in het Nederlands anders had ik die ook gelezen. Beide boeken namen me weer mee op reis en het was verrassend wat er gebeurde. Maar zonder spoilers kan ik er niet zo veel over zeggen, behalve dat wanneer je al bent begonnen aan deze serie, lees gerust door! Ik wacht op de vertaling van de volgende delen en hoop dat de tussenboekjes ook nog vertaald gaan worden. Ik twijfelde een tijdje terug, maar dat heb ik nu achter me gelaten.

Maar de topper van de maand was het boek de PS: I love you club van Cecelia Ahern (5 sterren). Het is het tweede deel, het eerste deel heet - hoe verrassend - PS: I love you. Daarvan heb ik eerlijk gezegd alleen de film gezien en die is me zo ontzettend goed bijgebleven dat ik dit boek heel graag wilde lezen. Daar heb ik dus beslist geen spijt van, het is prachtig. Ik wilde het boek per se uitlezen waardoor ik de klok van middernacht passeerde, maar dat gaf niet. Het verhaal had me, heeft me en houdt me.

Reacties op: Jeugdboeken

Gesponsorde boeken