Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    ChuckCharles Auteur

Blogpost: ChuckCharles

Kamer zonder ramen

Chuckcharles
1746: Hogere machten sluiten een weddenschap af om de ziel van een Schotse weesjongen. Nathaniel wordt als zuigeling uit de armen van zijn stervende moeder weggenomen in de bloedige nasleep van de veldslag bij Culloden. De engel Uriël neemt de jongen mee naar de kamer zonder ramen, alwaar hij de jongen in afzondering opvoedt. Op zijn eenentwintigste verjaardag wordt Nathaniel door de demon Belial losgelaten in het door de Engelse kroon overheerste Schotland en zal zich in de complexe wereld van zijn mensenbroeders staande moeten houden, terwijl Belial alles op alles zet om zijn ziel in het verderf te storten.

Een fragment uit het boek:

Het kind in de kamer

 Mijn naam was ooit Nathaniel Daniel Mac Cairn. Er zijn er geen in deze wereld of in de volgende, die ik mijn vrienden noem, maar zouden die er zijn geweest dan zouden zij mij Nathan noemen. Nathan is dan ook de naam waarvan ik mijzelf zal bedienen op het papier dat u hier voor u ziet. Prachtig maagdelijk blank papier dat ik weldra zal besmeuren met het inktzwarte verhaal dat mijn leven is. Hier, in de schemer van de kaarsen, in deze kamer zonder ramen, vertrouw ik woorden toe aan de bladzijden. Macht, want alle geschrift is op zijn manier kennis, en kennis is macht. Woorden zijn macht, geschreven, gefluisterd, gezongen of geschreeuwd kunnen ze scheppen, maar ook vernietigen, helen, maar ook verwonden. Wie deze woorden leest vraag ik tegen beter weten in om geen oordeel te vellen. Laat het de taak van de schepper zijn om over mij, en anderen die deel uitmaken van deze gruwelijke, maar wonderlijke geschiedenis het vonnis uit te spreken. Men zegt wel eens dat ieder mens verantwoordelijk is voor de koers van zijn of haar eigen leven en dat geluk en voorspoed zich laten afdwingen. Ikzelf spreek uit ervaring als ik zeg dat dit hoogstens ten dele de waarheid is. Er zijn krachten in deze wereld voor wie de mens en zijn geluk slechts speelgoed is. Hij is hulpeloos als een lappen pop, waar door twee ruziënde kinderen aan getrokken wordt en vindt pas rust als hij eenmaal gescheurd en vergeten in een hoek ligt. Het verhaal van deze lappen pop begint lang geleden in deze zelfde kamer.

Bestel het boek bij BOL.com
Bestel het boek bij de uitgever


%MCEPASTEBIN%

Lees verder op mijn site

Reacties op: Kamer zonder ramen