Petra Spark Auteur

Blogpost: Petra Spark

KAN DE MICROFOON NOG GROTER?

moetoen.jpg?w=640
Het zijn drukke tijden, maar niet geklaagd… Zo hebben we het graag. Gisteren werd ik uitgenodigd in de opnamestudio van Radio Moetoen voor een voorbereidend gesprek. We bespraken het interview dat zal worden uitgezonden op 22 april. En dus vroeg ik: ‘Hoe ver mag ik dan precies bij die – gigantische – microfoon vandaan zitten?’ Zegt Eric, de presentator: ‘Dat mag vrij dicht hoor, 10 à 15 cm.’ Heel dicht dus. Wederhelft was aanwezig want hij zal het eigenlijke interview filmen en wilde al eens testen. Eerlijk gezegd ben ik blij dat we die kans kregen. Want als ik naar de eerste beelden kijk, lijkt er aan mijn kin wel een dikke, vette zwarte sik te hangen. Ja, toch? Maar Wederhelft kent zijn job en had de spelbreker al voor mij gespot. Hij veranderde zijn cameraperspectief, en hielp zo elke vergelijking met Conchita Wurst uit de wereld.Het was een fijne avond bij Radio Moetoen, en dat om twee zeer uiteenlopende redenen. Ten eerste omdat ze me voorstelden om passages uit mijn boek op de radio te komen voorlezen. Iets wat ik nooit heb gedaan, maar wat me echt heel leuk lijkt. Dat wordt dus een volmondige ‘yes’. En ten tweede… Een vriend van ons is zanger van de coverband ‘Ontpopt’. We hadden al vernomen dat hij ook naar Radio Moetoen zou komen voor een interview, maar we wisten niet precies wanneer. We hadden hem in tijden niet meer gezien. Dus ik vraag langs mijn neus weg aan de presentator: ‘Is Jurgen van ‘Ontpopt’ al langs geweest?’ Eric: ‘Ja, die komt straks! Binnen een half uurtje.’ Geweldig! dacht ik. Hoe groot is de kans dat wij elkaar hier tegenkomen? Of is het karma? Hoedanook, we moesten Jurgen verrassen en betrokken de presentator in het complot. Dus toen Jurgen was aangekomen en door Eric naar de studio werd geleid, hielden wij ons verscholen in de opnamestudio. Ik zat achter de microfoon en Wederhelft hield de camera gericht op de deur. Die ging open en we horen Eric zeggen: ‘Ga maar naar binnen, Jurgen.’ Je kan je diens verbazing al inbeelden toen hij zag dat er een camera op hem gericht was terwijl een overenthousiaste Spark kermisgewijs in de microfoon riep: ‘Daar is-ie beste mensen, de zanger van de fantastische band Ontpopt. Geef hem een staande ovatie.’ Hij vroeg: ‘Wat doen jullie hier?’ Ik wees naar de prachtige boekcover die MaryDes voor ‘Eén kans op zes’ maakte en die op een poster aan de muur prijkte. Toen ging hem een lichtje branden.Het was een heel fijn weerzien. En ik geef het jullie op een briefje. Toeval bestaat niet.

Lees verder op mijn site

Reacties op: KAN DE MICROFOON NOG GROTER?

Gesponsorde boeken