Esther Auteur

Blogpost: Esther

Kerst is nooit meer hetzelfde!

Vooravond van kerst

Op de vooravond van kerst wil ik jullie iets vertellen over mijn kerst. Ik neem jullie mee terug in de tijd. Ik had een lieve vriend. We waren samen met onze kinderen. En kerst was voor mij een speciaal feest. Het feest van Het Licht. Het feest van het jaar. Samenzijn.Een prachtige kerstboom stond er in ons mooie schone huis en er huppelden kinderen vrolijk rond. We waren een familie en we hielden van elkaar. Maar op een dag kwam er een kink in de kabel.

 Mijn partner begon te drinken. En dat eindigde iedere kerst steevast in ruzie. Boosheid. Geweld. Niet zo’n leuke kerst.Drank vloog er met liters door, maar gezellig? Nee. Er was niets verhevens aan ons kerstfeest. We bleven achter met een kater, en een naar gevoel over dat niet zo’n perfecte kerstfeest. 

Nu een aantal jaren later is het weer bijna kerst. En is het vredig in huis. Er heerst rust en warmte. En ja, er staat opnieuw een mooie boom. Maar er is wel iets veranderd.En ik zou willen zeggen dat het komt omdat er geen drank meer in huis is. Maar dat is het niet. Wat veranderd is, is het feit dat de vader van mijn jongste kinderen gestorven is.Mocht jij nu ook een drankprobleem hebben, of een andere verslaving, zoek dan hulp voor je probleem. Wacht niet tot ook jouw dierbaren met lege handen achterblijven, maar doe er iets aan!

Meer weten over mijn verhaal? Dat kan! Vanaf 16 maart 2019 verschijnt via Scholten Uitgeverij www.scholtenuitgeverij.nl het verhaal waar ik ervaren in ben geworden namelijk: mijn leven! Het boek heet “Liefde door scherven heen.” Zolang jij nog leeft, is er nog hoop voor jou! Zoek hulp en laat jouw dierbare deze kerst niet in de kou staan!

Wees zuinig op jezelf en elkaar!

Warme groet,
Esther Scholten

Reacties op: Kerst is nooit meer hetzelfde!

Gesponsorde boeken