Blogpost: EMBV

King Edward VIII: An American Life

bbfe0a47b75aaf79d45e62449cb7e148.jpgKing Edward VIII: An American Life van Ted Powell, ons beschikbaar gesteld door  Oxford University Press.

Voordat hij verliefd werd op Wallis Simpson, was Edward VIII verliefd geworden op Amerika. Als jonge Prins van Wales was Edward getuige van de geboorte van de Amerikaanse eeuw aan het einde van de Eerste Wereldoorlog en hij was gefascineerd door de energie, het zelfvertrouwen en de  rauwheid van de VS . Vele bezoeken volgde : surfen op Hawaii; dansen met een Amerikaans winkelmeisje in Panama; en feesten met de crème de la crème van de New Yorkse samenleving op Long Island.

Het boek leest heel gemakkelijk. De auteur onthult de eerste liefde van de prins: Amerika, dus het was geen wonder dat Edward verliefd werd op Wallis Simpson, een gescheiden twee keer gescheiden vrouw, toendertijd in Koninklijke Families a not done.
Het boek biedt ook voldoende informatie over Edward, zodat je de persoon beter leert kennen. Vooral als je nog niet veel over hem weet. Je leert alles over zijn koninklijke surftrips, boerderijen en de hele nacht jazz muziek en dans.
Als je geïnteresseerd bent in de koninklijke familie en de Britse geschiedenis, maar ook in de Amerikaanse cultuur, dan is het boek zeker een aanrader.

Lees verder op mijn site

Reacties op: King Edward VIII: An American Life

Gesponsorde boeken