Blogpost: EMBV

Koning Artur in meervoud- de mythe ontrafeld

a06d9b615a19dda14267642cebcb8f29.jpg

Koning Artur en zijn entourage behoren tot de meest populaire figuren uit de wereldliteratuur. Camelot, Excalibur, Avalon, Merlijn de tovenaar, Lancelot en Guinevere, Tristan en Isolde, Walewein, de fee Morgane… zijn klinkende namen.

De invloed van de Arturverhalen tot op vandaag is bijzonder complex: Harry Potter is een nieuwe Artur, The Lord of the Rings baadt in de sfeer van de middeleeuwse Arturromans …
Koning Artur in meervoud is een reis door de cultuurgeschiedenis, maar voert ons ook naar de klippenkust van Cornwall, de bergen van Wales, het Bretoense binnenland, Italiaanse kastelen, Stonehenge, de krijtrotsen van Albion en vele andere plaatsen waar een zweem van mysterie hangt. De vele, soms nooit eerder gepubliceerde illustraties tonen de vele gezichten van ‘de held en zijn ridders’.
Jozef Janssens is em. Professor en gespecialiseerd in middeleeuwse literatuur. Koning Artur fascineert hem al jaren.

Wat is echt waar, wat zijn de verzinsels en wat is de oorsprong, van de vele verhalen over Koning Arthur. De meeste antwoorden vindt je op één plaats bij elkaar in dit boek over Arthur. Of je nu van strips met de Rode Ridder of films/ boeken met Harry Potter in de hoofdrol houdt : de rode draad is telkens weer die ene mythische figuur die al ruim vijftien eeuwen door de Europese cultuurgeschiedenis waart: Koning Artur. Samen met o.a. Merlijn en Lancelot behoort hij tot de bekendste figuren uit de wereldliteratuur.

 Het boek leest vrij gemakkelijk weg. Tevens is het boek rijk voorzien van schitterend beeldmateriaal.
Als je gelooft in de mythe rond Koning Arthur dan is dit boek zeker een aanrader!Lees verder op mijn site

Reacties op: Koning Artur in meervoud- de mythe ontrafeld

Gesponsorde boeken