Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Sander (Hebban Crew) Hebban Crew

Blogpost: Sander (Hebban Crew)

Lack of limitation

Dit blogje schreef ik eerder voor mijn persoonlijke website. Maar met de komst van het all you can read abonnement van Bol en Kobo is het wel weer aardig om er iets mee te doen.  

Ik lees al maanden niet meer. Niet meer echt. Boeken blijven ongelezen liggen of stranden roemloos halverwege het verhaal. Dat laatste ligt niet aan de schrijvers. Dat eerste trouwens ook niet.  

Vroeger las ik boeken niet uit omdat er altijd nieuwe lagen te wachten. Boeken die misschien nog wel beter waren dan wat ik op dat moment las. Als ik niet zou recenseren (ik heb de bijzondere gewoonte boeken waar ik iets over roep helemaal uit te lezen) dan had ik het wereldrecord 'niet uitgelezen boeken' allang te pakken. 

Mijn probleem met het kiezen en me volledig aan iets over te geven is hardnekkig. Netflix is een ramp. Die ene avond in het jaar dat ik me voorneem eindelijk de noodzaak van dat abonnement te bewijzen, strand ik wederom in het aanbod. Het Netflix-aanbod dat door velen wordt bekritiseerd door de beperktheid ervan. Drie uur later heb ik van helemaal niets ook maar één aflevering helemaal gezien. En meestal ben ik voor die tijd al met mijn frustratie in slaap gevallen. 

All you can readall you can watchall you can listen. De grenzeloosheid is een beangstigende rijkdom. Overal toegang toe hebben voor een habbekrats. Gaat dat mijn leven werkelijk verrijken? 

Op Spotify maakte ik een speellijst aan. Met vrijwel alleen liedjes van elpees en cd's die ik ooit kocht. 272 nummers. Het zijn de enige 272 liedjes die Spotify mij serveert. Drie kwart tik ik voor het einde door. Op zoek naar dat ene nummer dat ik wel echt wil horen. Helemaal. 

Het is te simpel om het onbegrensde aanbod de schuld te geven van mijn handicap (maar het helpt wel een beetje). Het is natuurlijk mijn eigen lack of limitation die mij mijn hele leven al parten speelt. ‘Bevlogenheid’ klinkt overigens beter en betekent ongeveer hetzelfde. Het runnen van een populaire website, het ontwerpen van boekomslagen, het schrijven (jawel, dat boek lijkt er echt te gaan komen).

​Mijn drive om naast mijn bijzondere gezin ook nog in alles wat ik doe uit te blinken kent slechts één onhandige beperking. De uren slaap die een mens nodig heeft.

Reacties op: Lack of limitation