Blogpost: Conny Schelvis

Leesclub A27

Met plezier het boek  A27 gelezen van Stefan Popa voor de Hebban Leesclub. Het was de eerste keer dat ik mee deed met zo'n leesclub en ik vond het een erg leuke ervaring.
Naast je ervaringen delen met mede-lezers was het ook erg leuk dat de schrijver actief mee deed ( vond ik ook wel stoer van hem want dan sta je immers ook open voor kritische puntjes) en dat je vragen aan hem kon stellen.
Zijn vorige boek was zo anders dan dit en A27 leest veel prettiger weg. 
Binnenkort mijn recensie op Boekenbijlage en mijn blog. 
Bij deze alvast een stuk van mijn recensie :

 Het verhaal leest vlot en lekker weg. De zinnen zijn kort en het taalgebruik past goed bij de hoofdfiguren in het boek.De hoofdfiguren worden goed geïntroduceerd al vind ik wel dat niet alle karakters met dezelfde diepgang uitgewerkt zijn. Sjors komt hierbij het beste uit de verf, bij de andere twee laat dat wat te wensen over. Dat de file een metafoor voor het leven kan zijn is mooi gevonden net als de afslag die Sjors wil pakken om te veranderen. Het is een luchtige roman maar wel met diepere thema’s. Het egoïsme van bepaalde karakters en de eenzaamheid en leegte die ze voelen.
De manier waarop de hoofdfiguren elkaar kruisen/mislopen, dezelfde plaatsen en personen die ze tegen komen lopen goed in elkaar over, waarbij je als lezer een beetje zit te wachten of ze elkaar ook daadwerkelijk tegen zullen komen....


Reacties op: Leesclub A27

Gesponsorde boeken