Janneke Bouwman Hebban Recensent

Blogpost: Janneke Bouwman

Leesclubbloek Bloedlijn van Felix Francis

Vandaag het leesclubboek Bloedlijn van Felix Francis ontvangen. Ik kan haast niet wachten om hierin te beginnen! Dat heeft niet zozeer te maken met Felix Francis alswel met zijn vader Dick Francis. Van hem heb ik praktisch alle boeken in de boekenkast staan. Ieder jaar kwam er eentje uit en zodra dat het geval was, stond ik in de boekwinkel om die te kopen. Nadat Dick's vrouw - die al zijn research voor hem deed - was overleden, stokte de aanvoer van jaarlijkse boeken. Na enige tijd nam zoon Felix het stokje over en schreven vader en zoon samen een boek per jaar. En weer was het genieten, tot Dick Francis enige jaren geleden zelf overleed.
Kwam er hiermee een eind aan de lange reeks boeken waarin de paardenwereld altijd een rol speelt? Nee, gelukkig niet! Inmiddels schrijft Felix ook zelfstandig en tot nu toe gaat hij praktisch naadloos door waar zijn vader ophield. Toch heb ik de laatste twee boeken niet gelezen, beetje Francis moe? Ik weeet het niet, maar toen ik hoorde over het leesclubboek Bloedlijn van Felix Francis wist ik niet hoe gauw ik me in moest schrijven en gelukkig mag ik meelezen :-).

Het boek gleed vandaag de brievenbus binnen; ik ben dus voorlopig weer even vertrokken richting de paardenwereld en de zoveelste misdaad die ook daar welig tiert. Tot later!

PS: mijn moeder (bijna 80) is na mij de grootste Francisfan in de familie. Toen ik haar gisteren vertelde dat ik dit boek mocht lezen was ze gelijk jaloers. Wat direct weer over ging, toen ik haar beloofde dat zij het boek na mij kreeg. 'Wanneer begin je met lezen?' was direct daarop de volgende vraag?

Reacties op: Leesclubbloek Bloedlijn van Felix Francis

Gesponsorde boeken