Olga Hoekstra Auteur

Blogpost: Olga Hoekstra

Let's get SERIOUS

10-11-2015 door Olga Hoekstra 6 reacties
Op dinsdag 10 november maakt 3FM bekend welke DJ’s het Glazen Huis in Heerlen zullen bemannen tijdens 3FM Serious Request. Door het hele land starten mensen inmiddels acties om geld in te zamelen voor de stille ramp die dit jaar centraal staat: The Next Generation.
Wat dit met schrijven te maken heeft?
Nou best veel! 

Heel veel schrijvers die ik ken, laten zich namelijk inspireren door mooie muziek. En dat draaien ze wel, op 3FM. En ook heel veel schrijvers die ik ken, zijn sociaal betrokken, gevoelige mensen. Creatief. Mensen die werken aan hun droom: het vertellen van verhalen en het schrijven van een boek.

Hoe simpel is het dan ook om het een met het andere te combineren? Nou, eigenlijk best simpel, vond Tinteling Romance, een project waar ik al een tijdje met veel plezier aan mag werken. Romantische (e-)chicklits, waarbij de 'e' voor zowel 'erotisch'  als 'e-book' staat. 

Hoe kun je als schrijfcollectief (een uitgeverij durven we het nog niet echt te noemen, al zal dat volgend jaar anders zijn ;)) je steentje bijdragen aan een goed doel?

Juist! Door het schrijven van een verhalenbundel voor dat goede doel! Dat een van de auteurs die voor Tinteling Romance schrijft, Tamara Haagmans, in Heerlen woont en dat het Glazen Huis dit jaar in Heerlen staat, kon geen toeval zijn!
Tamara bundelde letterlijk haar kracht met Lily Frank, een van de auteurs die vanaf het eerste uur bij Tinteling Romance betrokken is en zich nu met recht 'bestsellerauteur' kan noemen (haar novelles staan in de toplijsten van zowel Amazon als iTunes).

Dit leverde de prachtige bundel 'Het Glazen Hart' op, met twee romantische, sexy verhalen erin: Leugens op Request (Tamara Haagmans) en Rode Kluis (Lily Frank).
Leugens op Request is geschreven vanuit een medewerker van het Glazen Huis en Lily’s verhaal Rode Kluis gaat over een vrijwilliger van het Rode Kruis. Halverwege de verhalen is er een kleine overlap, waarin de hoofdpersonages van de beide verhalen elkaar ontmoeten.

Oorspronkelijk was het idee om de bundel alleen als e-boek uit te brengen, maar drukker BD-sign en Coriovillum uit Heerlen boden aan om een kleine papieren oplage te sponsoren. Deze exclusieve papieren editie zal onder andere op zondag 20 december verkocht worden tijdens de boekpresentatie in Heerlen. Het boekje gaat 5 euro kosten en de gehele opbrengst gaat naar het goede doel van Serious Request. Dit jaar steunt de actie jongeren in oorlogsgebieden. Het geld is hard nodig om hen een toekomst te kunnen geven.

Ik ben heel trots dat ik verbonden mag zijn aan dit geweldige initiatief! En ik ben benieuwd...
Wat ga jij dit jaar doen voor het goede doel van 3FM Serious Request?

Als schrijvers zijn wij voornamelijk bezig mensen plezier en ontspanning te bieden. Kinderen in oorlogsgebieden hebben weinig tot geen vlucht uit hun harde realiteit.
Doe mee en steun de actie van 3FM! Laat je Glazen Hart spreken ;).
63b3bbdd58a1cee5dd9de9702d87fe87.jpgLees verder op mijn site

Reacties op: Let's get SERIOUS

Gesponsorde boeken