Blogpost: Lizzie

lezen in coronatijden

24-03-2020 door Lizzie 10 reacties
Iedereen moet binnen blijven, is technisch werkloos, moet homeworking doen of mag het huis nog verlaten omdat deze in de zorg werkt. 

Wanneer het nieuws uitkwam van corona, dacht ik ooo ver van onze bed show. Maar nu is het heel dicht en moeten we toch al bijna twee weken binnen blijven, en homeworking doen. Eerst dacht ik, er zal meer leestijd ontstaan maar niets is minder waar. Persoonlijk vind ik juist dat er minder tijd overblijft om te lezen. 
Anders in de lunchpauze, even nog een hoofdstukje mee pakken, zelf nog even ontspannen voor we gaan werken met een tas koffie en wat lezen. 
Nu is het 's morgens opruimen en beginnen of nog even helpen met het huiswerk van dochterlief. In de middagpauze nog vlug even die was ophangen of stofzuigen. Oke het huis zal er netter bijliggen tijdens de coronatijd. Maar ik mis toch mijn gestolen leestijd en om één of andere reden kan ik mij er niet toe brengen om het werk te laten liggen. Waarschijnlijk vooral omdat het in het zicht ligt, en omdat de wasmachine piept en het is mooi weer dus waarom zouden we het niet buiten hangen? 
Is dan nog droog tegen vanavond. 

Gelukkig zijn er nog de avonden, waar we met een boek op de bank kruipen. Of nog even voor het slapen gaan. Maar toch die gestolen leesmomentjes ze mogen terug komen. 

Hebben jullie nu meer of minder tijd om te lezen? Of tips om de gestolen momenten terug te nemen? 


Reacties op: lezen in coronatijden

Gesponsorde boeken