Blogpost: Valerie Meijer

Luisterboeken

Al sinds ik veel boeken ben gaan lezen, heb ik wel vaker gezegd dat luisterboeken niks voor mij zouden zijn. In december, de actie en feestmaand, deed storytel (de luisterboek app) een actie waarbij je voor weinig geld een maand kon uitproberen. Zodoende afgesloten en besloten om luisterboeken een kan te geven. Ik begon met Het jaar na Milo. 
Ik moest erg wennen in het begin, het verhaal ging me te traag, snapte er nog vrij weinig van. Toch heb ik het boek “uitgelezen”. Ik moest even doorbijten, maar naarmate het verhaal verder ging begon ik in het verhaal te komen en was het voorlezen geen ramp meer. Ook vanwege het feit dat je het voorlezen sneller kan maken. 

Ik moet wel toegeven dat het verhaal anders binnenkomt, nu het voorgelezen werd. Ik vond het wat eentonig, weinig sensatie maar wel heerlijk om naar te luisteren. Tevens zijn luisterboeken redelijk ideaal te combineren met mijn werk. Ik zit veel in de auto, soms ook zeker een uur. Voor korte stukjes zet ik geen boek aan, dan is het starten en weer snel stoppen. Maar ik vind het zeker ideaal voor de langere momenten dat ik onderweg ben. Thuis luister ik nog niet zo snel een boek. Dan ga ik toch liever met een ereader of een fysiek boek in mijn handen op de bank lezen. Dit maakt wel dat ik momenteel in meerdere boeken bezig ben, maar ik dit niet erg vind. 

19% kans op geluk, is het volgende boek dat ik momenteel aan het luisteren ben. Wederom wat eentonig, maar de dame die het voorleest probeert wel ‘stemmetjes’ te doen waardoor ik kan horen wanneer iemand anders dan de hoofdpersoon iets aan het zeggen is. 

Ondanks dat mijn maand bij storytel bijna afloopt, denk ik dat ik het toch nog niet afzeg. Ik wil het nog wel wat vaker gaan gebruiken. 
Het aanbod is groot op storytel, maar niet alles trekt mij aan nog. Maargoed, we gaan gewoon verder met lezen en luisteren. 

Nu ben ik toch wel benieuwd hoe anderen luisterboeken ervaren.

Reacties op: Luisterboeken

Gesponsorde boeken