Blogpost: B.A. de Hoop

Maar 6

Zoals voorspeld is september een veel rustigere leesmaand geworden maar niet met minder leuke boeken hoor! Ik las er in totaal (maar) 6, waarvan ook nog 2 kinderboeken. Een beetje weinig voor mijn doen maar het mocht de pret niet drukken.

Het meest genoot ik van In het donker van Karen Rose, weer een deel in de romantic suspence serie, en van President vermist van Bill Clinton en James Patterson. Beiden heb ik 4 sterren gegeven. Over President vermist was ik zo enthousiast dat ik meerdere malen het boek in mijn omgeving heb aangeprezen. Ik had er ook lang op moeten wachten. Van de bibliotheek kreeg ik het bericht dat ik 33e in rij was met de wens om het boek te reserveren, of ik wel zeker wist dat ik dat wou. Nou, ja dus! Het gevaar van lang wachten totdat je een boek kunt lezen is dat de verwachtingen te hoog gespannen raken en het boek vervolgens tegenvalt. Maar van het wachten op dit boek heb ik geen moment spijt gekregen. Dit boek is een echte aanrader, nog vers van de pers en leest zeer goed weg en je merkt dat Bill Clinton details heeft kunnen geven die het verhaal echt aanvullen.

In het genre historische romans heb ik een dikke pil soldaat gemaakt: Val der titanen van Ken Follet. Het gaat over het begin van de 20e eeuw. De geschiedenislessen kwamen tot leven en het boek is een mooie weergave van die tijd. Natuurlijk geromantiseerd maar aangenaam om te lezen. Je moet wel van een flink aantal bladzijden houden, bijna 1000! Het is het eerste deel in een trilogie en kreeg net geen vier sterren (gewoon drie dus). Het tweede deel ligt op me te wachten en blijkt net zo dik te zijn. Hopelijk kom ik er in oktober aan toe.

Met mijn kinderen heb ik ook twee leuke en grappige boeken gelezen. Mijn dochter kreeg een recensie-exemplaar van Oma Knetter: oud en stout. Een grappig kleurig boek dat we snel uit hadden, maar dat gaf niet. Haar recensie staat natuurlijk op Hebban! Mijn zoon is gegrepen door de waanzinnige boomhut serie van Andy Griffiths en Terry Denton. We lazen samen het derde deel over de 39 verdiepingen tellende boomhut. Ik snap heel goed waarom deze serie zo aanspreekt. Het is grappig geschreven, met veel komische plaatjes en het stimuleert zijn fantasie. Dus als iemand nog op zoek is naar een leuke boekenserie voor kinderen vanaf 7 jaar, dan kan ik je deze echt aanraden. Er wordt nog steeds geschreven aan de serie, dus dan ben je voorlopig ook nog niet klaar.

Reacties op: Maar 6

Gesponsorde boeken