Mijn eerst boek is uit

Gisteren mijn eerste boek voor de challenge uitgelezen.
Een boek waar ikal een tijdje naar zocht. Ik kocht bijna geen nieuwe boeken, maar altijd bij de kringloop of een andere 2e hands winkel. Nu ik een minibieb voor het huis heb staan, koop ik zelfs bijna geen 2e hands boeken meer. De meest mooie pareltjes verschijnen in de bieb. 
Onlangs trof ik dus het boek: Het talent uit Twente, door Claus Brockhaus. Een thriller die zich bij mij in de omgeving afspeelt. 

Samenvatting
Melany May is het tóptalent van de popacademie in Enschede. Haar jeugdvriendje Lukas Dikkers studeert aan het Instituut voor Nanotechnologie van de Universiteit Twente. 

Na de vuurwerkramp zijn ze elkaar uit het oog verloren. Maar niet uit het hart. Wanneer ze elkaar tien jaar later terugvinden, verdwijnt Melany echter spoorloos.
Professor Steven Vermeer, een excentrieke hoogleraar Molecular Nanofabrication, helpt Lukas het verdwenen talent terug te vinden. En hij steunt hoofdinspecteur Frida Brandriet bij haar zoektocht naar de moordenaar van ex-juryleden van een talentenjacht.
Samen komen ze erachter dat moord vandaag de dag niet alleen uit liefde, geldzucht of wraak wordt gepleegd, maar ook een eigentijds marketinginstrument is.

Ervaring
Het boek leest makkelijk weg. Dat vind ik zelf momenteel erg prettig. Het verhaal pakt direct en dat komt ook deels vanwege de herkenbare plekken. De spanning wordt goed opgebouwd en het boek heeft uiteindelijk een goed plot. 

Een aanrader wat mij betreft. 


Reacties op: Mijn eerst boek is uit

Gesponsorde boeken