Blogpost: Linda Marie Vermeulen

Mijn Hebban challenge: een up-date

Het is nog altijd zomer in mijn hoofd en tijd om te kijken hoe ver ik sta met de Hebban Challenge van 2019. Machines zoals ik
van Ian MacEwan - Lees een tip van de Hebban Boekentipper (januari), dit boek was mij getipt door Hebban boekentipper Ellen Ijzerman (Hebban recensent)
Grand Hotel Europa van Ilja Lionel Pfeijffer - Lees een populair leesclubboek (februari)
Knielen op een bed violen van Jan Siebelink - Lees een prijswinnend boek (maart). Dit boek is bekroond met de AKO Literatuurprijs in 2005.
Irmina van Barbara Yelin - Lees eens wat anders (april). Een graphic novel. Had ik nog nooit gelezen. Het zag eruit als een echt kunstwerk. Dat bleek het ook te zijn.
Wil van Jeroen Olyslaegers - Lees een boek met een link met de actualiteit (april). De thema's in dit boek zijn zo actueel dat iedereen dit boek zou moeten lezen.
Hemelrijk van Thé Lau- Lees een debuut of een doorbraakboek van een Nederlandse of Vlaamse auteur (mei). Een eigenzinnig debuut over verloren liefde, ouderdom en de naderende dood
Haat heeft niet het laatste woord van Christel Martin- Lees een waargebeurd verhaal (juli). Over het leven van een bijzondere vrouw Margeurite Barankitse (1956) 'Maggy' genoemd die strijd voor de uitroeiing van haat in het door bloedbaden verwoeste land Burundi
De zwemmer van Zsusa Bank - Lees een boek ‘door andermans ogen’ 'augustus'. Over twee kinderen in het Hongarije van 1956 die proberen de wereld van de volwassenen rondom hen te begrijpen. 
Tonio van A. F. TH. Vanderheijden - Lees een boek uit de Hebban 1000 (september). Dit boek staat op plaats 32 in de Hebban 1000 van 2018.
Elegant als een egel van Muriel Barbery - Lees een boek dat is of wordt verfilmd (oktober)
Uilen roepen van Janet Frame - Lees een Vergeten Boek (november). 

Lees een 5*-boek. Dat is de tip voor de maand december. Daar ben ik nog niet aan toe gekomen.

In totaal heb ik tot nu toe dit jaar 48 boeken gelezen. Daarbij zit ik ruim over het vooropgestelde doel van 12 boeken.

Laat de zomer nog maar even verder duren.
Reacties op: Mijn Hebban challenge: een up-date

Gesponsorde boeken