Blogpost: Lioba Wijlaars

Mijn interviewvragen met mijn gekozen fantasyschrijfster Maria V. Snyder

Laatst was ik op een verrasingsweekend naar Manchester. Heel toevallig liep ik op de laatste dag van het weekend een boekhandel binnen waar Maria V. Snyder een handtekeningensessie zou gaan houden over enkele minuten.  Op dat moment had ik alleen nog maar van deze schrijfster gehoord, maar nog geen boek van haar gelezen. Ik kocht dus snel een boek en ik heb twee uur in de rij gestaan voor haar handtekening. Dat klinkt misschien gek, 2 uur in de rij staan voor een schrijfster waar ik nog nooit een boek van had gelezen, maar ik had het gevoel dat ik dit moest doen. Toen ik uiteindelijk voor haar stond wist ik niet wat ik moest zeggen.

Later die avond zat ik vast in het vliegtuig voor enkele uren. Gelukkig had ik mijn boek bij. Ik begon te lezen en al snel werd haar fantasywereld mijn realiteit. Ik begon van haar boeken te houden. Ik vond het dus jammer, dat ik dat niet wist op het moment dat ik haar ontmoette. Wel nu, ik zag jullie vraag over welke vragen ik een fantasy schrijver zou willen stellen dus ik dacht ik grijp mijn kans en verwerk het alsnog in een blogpost. 

Wie van de personages in het boek lijkt het meest op iemand die je echt kent?

Wat heeft jou gevormd tot de persoon wie je nu bent?

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor de boeken die je schrijft?

Wanneer ben jij tevreden met een verhaal dat je hebt geschreven? 

Waarom denk je dat je bent begonnen met schrijven? 

En nu wil ik het liefste nog meer vragen hier opschrijven zoals: Wat is de moeilijkste keuze die je hebt moeten maken bij het schrijven van je boek? etc.  Helaas mocht ik maar vijf vragen stellen. 

Ik hoop dat jullie mijn vragen interessant vonden.

Lioba 

Reacties op: Mijn interviewvragen met mijn gekozen fantasyschrijfster Maria V. Snyder

Gesponsorde boeken