Blogpost: Angela Thissen - van Heeswijk

Mijn juni boekenplank: 'Ochtend in Jenin' en 'Sonja's zoon' uitgelicht

Ik las prachtige boeken in juni 2018. 'Ik wens je mooie dromen', 'Wees onzichtbaar', 'Verslaafd aan liefde', 'Mijn allerliefste schat' en 'Ik ben Hendrik Booi' waren allemaal **** waard.

Maar 2 boeken sprongen er wat mij betreft uit en kregen *****:
1. 'Ochtend in Jenin' van Susan Albulhawa
2. 'Sonja's zoon' van Emuna Elon

Beide boeken nemen de geschiedenis van Palestina mee in hun verhaallijn. Eerstgenoemde vanuit het perspectief van de Palestijnen. Het 2e boek vanuit het perpsectief van een Joodse man die in Jeruzalem woont en op latere leeftijd het echte verhaal over zijn babyjaren in Amsterdam ontdekt. De schrijfster gebruikt gevoelige thema's zoals de rol van de Joodse raad en de gevolgen van het weghalen van kinderen bij eigen ouders.

Aanraders dus!

Hieronder een collage van mijn juni boekenplank:

6bee8d7f17f84761193f9be4a4aaecaa.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: Mijn juni boekenplank: 'Ochtend in Jenin' en 'Sonja's zoon' uitgelicht

Gesponsorde boeken