Blogpost: Birgit_1989

Mijn leesmaand juli 2018

In juli las ik vijf boeken: Een zachte hand van Leïla Slimani, Liefde in tijden van cholera van Gabriel García Márquez, De buitenjongen van Paolo Cognetti, Predikant van Camilla Läckberg en Becks laatst zomer van Benedict Wells.

Zoals altijd heb ik van het ene boek meer genoten dan van het andere, maar het was wel een zeer gevarieerde maand. Hieronder volgt het aantal sterren dat ik aan de boeken geef en een korte commentaar. De recensies volgen nog, want ik verkies lezen boven een recensie schrijven. Dat laatste doe ik wanneer ik tijd heb.

Leesmaand juli 2018:     

1. Een zachte hand van Leïla Slimani **** - een psychologisch drama waarvan je al in het begin het onheilspellende einde weet, maar toch zie je hoe het hoofdpersonage steeds meer en meer achteruitgaat met een onomkeerbaar einde.     
2. Liefde in tijden van cholera van Gabriel García Márquez ***** - een van de eerste klassiekers dat ik in tijden gelezen heb. Het was een aangename kennismaking met de wereld van Márquez en dit smaakt zeker naar meer.     
3. De buitenjongen van Paolo Cognetti *** - na het lezen van De acht bergen was dit boek toch een tegenvaller. Ik had er veel meer van verwacht en ik had de indruk dat het een poging was om in de sporen te treden van Thoreau en andere auteurs die over dit onderwerp geschreven hebben.     
4. Predikant van Camilla Läckberg *** - een spannende, meeslepende thriller die toch beduidend beter was dan het eerste deel. Hierdoor kijk ik zeker en vast uit naar de rest van de reeks.     
5. Becks laatste zomer van Benedict Wells **** - een bont allegaartje/zootje ongeregeld kleurt dit verhaal echt wel. In het begin gebeurde het ene onwaarschijnlijke na het andere, maar dit geeft het verhaal zijn charme. Een aangename verrassing nadat ik Het einde van de eenzaamheid van hem gelezen heb. 

Dit is zo ongeveer mijn leesmaand. Ik heb er enorm van genoten en nu op naar de volgende leesmaand met nieuwe boeken en nieuwe verhalen. 

Lees verder op mijn site

Reacties op: Mijn leesmaand juli 2018

Gesponsorde boeken