M.G. Pauwels Auteur

Blogpost: M.G. Pauwels

Mijn schrijversplannen

Ten eerste: ik heb even nagedacht om klacht in te dienen tegen de saboteur. Na rijp beraad heb ik beslist dat NIET te doen om de volgende reden: deze persoon wil niets liever dan mijn aandacht. Als ik een zaak tegen hem begin, heeft hij die weer. Voor hem maakt het niet uit of het positief of negatief is en dan beland ik weer in een juridisch kluwen.Daar ben ik nu niet op uit. Ik weet genoeg. Hij zal weten dat ik het weet. Meer hoeft voor mij niet. Ik steek mijn energie liever in mijn schrijfwerk. Dat vergt al genoeg van mij.

Ik ken de handtekening van de saboteur, dus ik weet waar ik nu op moet letten. Daarnaast heb ik een nieuw back up systeem en betere software, dus ik denk dat ik me op dat punt terug veilig kan voelen. Ik sluit niet uit dat ik en mijn redactie nog een fout door de vingers kunnen zien. Elk boek heeft daar wel eens last van. Ik probeer het gewoon zoveel mogelijk te vermijden.

Mijn boeken zijn gelukkig niet onleesbaar geworden, maar ik had het liever anders gehad. Ik ga voortaan de drukproef niet meer gewoon nakijken, maar ook nalezen. Normaal ben ik zo iemand die dan weer begint te twijfelen en alles wil herschrijven. Daar ga ik mezelf nu voor tegenhouden.

Ik ga voortaan enkel nog aanpassen wat ik echt nodig acht. Soms moet ik mijn werk gewoon leren loslaten en ermee leven dat het nooit voor iedereen goed genoeg gaat zijn. Bij deze: de verbeterde versie van "Het bloed van Cheiroon" is klaar. Nu hopen dat mijn lezers ervan gaan genieten. Ik heb door compatibiliteitsproblemen met de uitgeverij, die het lettertype niet herkende, de paperback opnieuw moeten samenstellen. Deze is nu van 181 naar 180 blz gegaan, maar ik vind de lay-out nu ook iets duidelijker.


Reacties op: Mijn schrijversplannen

Gesponsorde boeken