Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Joyce Remmerswaal

Mijn thrillertip voor jou: Ross & Hartman – Doodskopvlinder en Zwarte Weduwe

Begin 2015 besluiten de twee gerenommeerde thrillerauteurs Tomas Ross en Corine Hartman samen een thriller te gaan schrijven.  Al snel zijn zij op goed stoom, met als resultaat de boekpresentatie van Doodskopvlinder tijdens de Spannende Zaken avond bij Paagman in Den Haag.

93d3a0a213d79ca175c0f363b34022de.jpg


























Doodskopvlinder begint met de verdwijning van NAVO diplomaat Jan Willem de Brauw.  Hij heeft een vlindergids met gecodeerde informatie over Russische aanvalsplannen op Turkije bij zich. Carrie Montevagio wordt door de NAVO gevraagd deel uit te maken van het Special Forces team samen met de Nederlander Adam Kaplan, welke op zoek gaat naar de NAVO diplomaat.
Wat volgt is een wervelende zoektocht, mede door het feit dat Carrie zelf ook op de vlucht is voor een beruchte Siciliaanse maffiabaas. Lukt het haar om af te rekenen met haar verleden en de zoektocht tot een goed einde te brengen?

Doodskopvlinder is een zeer actuele pageturner, waarin je zowel Tomas Ross als Corine Hartman duidelijk herkend aan hun schrijfstijl. Echter de samenvoeging van beiden trekt het boek tot een nog hoger niveau. De faction van Tomas Ross en de harde schrijfstijl van Corine Hartman gaan perfect samen en zijn een uitstekende combinatie voor het verhaal in Doodskopvlinder.

Voor het uitkomen van Doodskopvlinder was er ophef in de pers over verwerken van de MH17 in het verhaal. Het boek belicht echter vele actuele thema`s, zoals de opkomst van IS en de aanwezigheid van een NAVO functionaris aan boord van de MH17. De actuele thema`s maken het boek juist interessant en geven een extra realistische dimensie aan het verhaal. Het boek geeft tegelijkertijd ook stof tot nadenken, hoe groot is de dosis realiteit in het verhaal. Doodskopvlinder speelt zich af door heel Europa. Onder andere het Griekse eiland Rhodos, het Italiaanse eiland Sicilië, natuurlijk Brussel, maar ook Turkije. De vraag is: wie is te vertrouwen en wie toch niet?

Ik heb oprecht genoten van Doodskopvlinder en was dan ook blij dat er een vervolg wordt gegeven aan de samenwerking.Op 3 juni 2016 wordt wederom bij Paagman in Den Haag tijdens de Hebban Noir , Zwarte Weduwe gepresenteerd. De flaptekst is alvast veelbelovend.

6a947d408c0389b37b9e2cbffc562bc0.jpg


























Sir Charles Cavendish, hoofd van de NAVO-veiligheidsdienst, ontvangt een wanhopig voicemailbericht. Een oude vriend zegt te weten wie de daders zijn van een serie bloedige aanslagen in Nederland, Duitsland en Italië. Als Charles terugbelt is het te laat, de man is van het dak van zijn villa gesprongen. Dan volgt er een nieuwe aanslag, waarbij een bevriende Mossad-agente betrokken blijkt te zijn, en de contouren van een gruwelijk complot worden langzaam zichtbaar.
Charles besluit zijn Special Force-team op te roepen. In een race tegen de klok proberen Adam Kaplan en Carrie Montevagio nieuwe aanslagen te voorkomen. Wanneer ze de schuldigen in het vizier krijgen neemt Carrie een levensgevaarlijk besluit en zal Adam alles op alles moeten zetten om zijn partner niet te verliezen.

Ik verwacht het weekend van 4-5 juni niet bereikbaar te zijn….want ik lees Zwarte Weduwe.
Ik kan haast niet wachten. Wederom de bekende interessante karakters uit Doodskopvlinder en zich ook weer afspelend door heel Europa. Kom maar op! Is het al 3 juni????

Reacties op: Mijn thrillertip voor jou: Ross & Hartman – Doodskopvlinder en Zwarte Weduwe