Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Titia Schut Auteur

Blogpost: Titia Schut

Mijn twee kleurrijke boeken in 2021

21-10-2021 door Titia Schut 3 reacties
Het jaar 2021 is speciaal voor mij. Ik was bij beide boekpresentaties van Droomvallei Uitgeverij aanwezig met twee verschillende boeken. Al jaren droomde ik van een eigen boek, maar ik dacht dat het nooit zover zou komen en mocht het lukken dan had ik nooit verwacht er zelfs twee binnen een jaar zouden zijn.

Bij de eerste boekpresentatie van Dè kleurrijke schrijvers stond ik in de spotlights met mijn debuutthriller Sprong in het diepe. Vanwege corona moest het programma worden aangepast, want er moest afstand gehouden worden en het aantal aanwezigen mocht niet te groot zijn. Er werd daarom een boekentour gehouden waarbij de vijf schrijvers bij hun eigen huis het eerste exemplaar overhandigd kregen. Ik bracht ‘s ochtends de boel in orde: tuintafel onder de carport, stoelen op voldoende afstand, posters ophangen en wachten op het bezoek van de uitgeefster en de schrijfcoach. Het was koud op die tiende april en ik stond te bibberen, van de kou en van de zenuwen. Zo’n eerste boekpresentatie is spannend en zeker omdat ik er op het laatst veel tijd in had gestopt. Toen was het moment daar dat ik een echt boek vasthield, mijn eerste. Ik kreeg het er warm van.Ik mocht al een aantal mooie recensies ontvangen. Vrouwethrillers zegt: 'Een prima debuutthriller met een origineel onderwerp, die in één keer moet worden uitgelezen.'Een andere reactie: ‘spannend tot het einde’ en de recensie van Puntsgewijs luidt: ‘één van de beste thrillers die ik in de afgelopen tijd heb gelezen is. Al met al is Sprong in het diepe een fijn boek, eentje die je zeker gelezen moet hebben als je van spannende thrillers houdt.’

De tweede boekpresentatie van 9 oktober was een heel ander feestje en ik was er weer bij, nu met het prentenboek Tom en Streepje, met kleurrijke illustraties van Anita Kok. Samen namen we een eigen exemplaar in ontvangst. Naast dit boek werden nog twee romans en een thriller gepresenteerd van mijn mede-kleurrijke schrijvers. Dit boekenfeestje werd gehouden in de tuin van Droomvallei Uitgeverij in Breda waar we gelukkig weer samen mochten komen. Het weer werkte op deze herfstdag goed mee: de zon scheen stralend en de temperatuur was zo aangenaam dat de jas uit kon. Alle kleurrijke schrijvers hadden hun eigen gasten meegenomen en het werd een vrolijke boel. Een groot contrast met de eerste keer dus.Het prentenboek is voor kinderen van ongeveer 4 tot 8 jaar om voor te lezen en zelf te lezen. Tom komt elke week bij de zebra's in de dierentuin. Een ervan is zijn vriend en deze noemt hij Streepje. Op een dag is Streepje verdrietig, omdat hij zijn zwart-witte strepen zat is. Het liefst wil hij ook verschillende kleuren. Tom wil hem daarbij helpen. Gaat het hem lukken zodat Streepje weer blij wordt? Het gaat over jezelf durven zijn en er toch bij willen horen, over vriendschap en iemand willen helpen.Zowel Anita als ik hebben het boek al op meerdere scholen voorgelezen en de kinderen hebben genoten van het verhaal en de kleurenillustraties.

De negen boeken die in 2021 zijn verschenen werden geschreven door acht verschillende auteurs van Dè kleurrijke schrijvers. We houden allemaal van schrijven en wie weet wat er volgend jaar allemaal uitkomt. Ik schrijf zeker verder met de droom van een derde boekpresentatie in mijn achterhoofd. Ik houd namelijk wel van een (boeken)feestje bij Droomvallei Uitgeverij!

Reacties op: Mijn twee kleurrijke boeken in 2021