Pepper Kay Auteur

Blogpost: Pepper Kay

Nachtbraken

Nee, daar bedoel ik niet mee dat ik te veel heb gedronken en ’s nachts boven de wc hang om alles eruit te gooien. En zelfs niet dat ik bezweet wakker word als gevolg van een droom en meteen aantekeningen wil maken, omdat er allerlei ideeën door mijn hoofd spoken voor een verhaal. Het gaat over onze zwarte kater Mats.

Je moet weten dat wij geen kattenluikje hebben. Dat is een bewuste keuze, maar er kleven wel nadelen aan. Want Mats wil ’s nachts naar buiten, de buurt afstruinen en op zoek naar anderen katten. Kijken of er nog iets te matten valt met die rooie van een paar huizen verderop.

Zo word ik elke nacht om een uur of twee door hem gewekt. Dat begint met een zacht mauwtje onder aan de trap en eindigt met een sprong op het bed onder het uiten van een eisende kreet, waarna ik met mijn slaapdronken kop de trap af wankel om hem naar buiten te laten. En om hem een paar uur later weer binnen te laten.

Maar Mats is wel een heel dankbare kater. Hij brengt vaak een cadeautje voor me mee en hoe lief dat ook is, niet alles is fijn voor een mens om te krijgen. Want ’s ochtends liggen er verspreid voor de schuifpui soms wel drie muizen. En dat is de werkelijke reden dat wij geen kattenluikje hebben.

14475ebe6f8efb33b86b408372dd660a.jpg

Reacties op: Nachtbraken

Gesponsorde boeken