Blogpost: S Bakker

NaNoWriMo 2015

02-11-2015 door S Bakker 1 reactie
Het is weer zover! November = NaNoWriMo. Ik ga nu voor de derde keer in november proberen een verhaal van minimaal 50.000 woorden te schrijven. Het is te doen, het is me in 2013 zelfs gelukt, maar het blijft spannend. Vandaag ben ik begonnen met 1954 woorden van een sci-fi verhaal en het eerste hoofdstuk is af, nu is het alleen hopen dat ik dit tempo vast kan houden.

Maar NaNoWriMo is niet alleen schrijven, het is ook sociaal bezig zijn. Schrijven kun je heel goed alleen doen, maar het wordt leuker als je met een paar mensen ergens gaat zitten en praat over waar je mee bezig bent. Dat noemen we tijdens de NaNoWriMo de Write-Ins. Er komt dan een groepje volslagen vreemden bij elkaar om word sprints (zoveel mogelijk schrijven in een bepaalde tijd) en word wars (word prints, maar dan met wie de meeste woorden schrijft) te doen, tips uit te wisselen en vragen te stellen en te beantwoorden over de site.
Veel van die groepjes spreken een locatie af waar ze elkaar dan ontmoeten en nemen dan een mascotte mee of zetten een bordje neer om iedereen te laten weten waar ze zitten.

Zo niet in Amsterdam. Misschien mist een bordje of mascotte de 'cool'-factor die we nodig hebben in Amsterdam, maar de gevouwen papiertjes met NANO erop verschijnen meestal pas als er al meerdere mensen aanwezig zijn. Tot die tijd zijn wij hip, modern en digitaal. En dus krijg je dan op het forum van die leuke gesprekken:

"Is er al iemand?"
"Ik ben er, waar zitten jullie?"
"Ben ik de eerste?"
"Ik zit aan de lange blauwe tafel en heb een rode trui aan."
"Ik denk dat ik tegenover je zit. Hoi."
"En ik zit naast jullie. Ook hoi." *

Zucht.
Randstadters en Westfriezen. We maken het onszelf erg moeilijk.
Maar we zijn wel cool.

*Details zijn veranderd om de coolheid van de betrokken personen te beschermen.

Reacties op: NaNoWriMo 2015

Gesponsorde boeken