Blogpost: Bellefleur

NIEUW NIEUW NIEUWS uit de thuisbibliotheek

6b577f5ed224f5ff3f6534ef2c8d2a07.jpg BOEM hoorde we gisteren in de gang. Och zegt mijn man Theo dat is vast een boek. Ja een kadootje. Zo was het ingepakt als een kadootje, niet via de post verstuurd. Lag gewoon in de gang van onze thuisbibliotheek. Geen briefje erbij geen extra smiley (dan weet ik namelijk van wie het is). Nog in het folie met de prijs erop. Blij, blij, blij natuurlijk. Ik maakte een rondedansje. Want hij stond ook hoog op mijn verlanglijstje. 
We waren net aan het bespreken wat we in de avond gingen eten. Het weer wordt weer mooier, we hebben heerlijk in de tuin gespeeld (Ik in de stoel met chucky de hond, en Theo in de tuin werkend) en dan hebben we vaak zin in Zomers eten. Koude soep, stokbrood, salades, tapas. "Ja, tappa's" zegt mijn man enthousiast. Lekker wijntje mmmmmmmmmmm

De boekendief Inhoud:


Duitsland, 1939. Liesel is pas negen jaar oud wanneer ze door haar moeder naar een pleeggezin wordt gebracht. Een van haar geliefde bezittingen is een zwart boekje, dat ze vond op het graf van haar broertje. In de jaren dat Liesel bij de Hubermanns woont, wordt ze een gewiekste boekendief. Tijdens de verwoestende bombardementen klampt ze zich in de schuilkelder vast aan haar schatten. Dit is een verhaal over moed, vriendschap, liefde en overleven, dood en verdriet, verteld door de ogen van de Dood, een toepasselijke verteller. Maar zal hij haar ook sparen? Nu verfilmd! Met Sophie Nelisse in de hoofdrol als Liesel, Geoffrey Rush (The King's Speech) en Emily Watson (Anna Karenina) als haar pleegouders. Regie: Brian Percival (Downton Abbey)

Boek: De boekendief
Schrijver: Markus Zusak
Uitgeverij: The house of Books

ISBN: 9789044342628

Een van de recensies (Bol.com)


Prachtig boek. In het begin moest ik er even inkomen, maar als je eenmaal in het verhaal zit wil je alleen maar lezen hoe het verder gaat. Naar het einde toe vond ik het soms ietwat langdradig worden, maar het uiteindelijke einde van het boek maakt dan weer veel goed. Heel apart opgeschreven met veel z.g. anekdotes. Prachtige personages die je bij blijven. Of ik het zo mooi als "Het Familieportret"? Nee, net een sterretje minder, maar ik heb wel direct de verfilming van dit boek op Blu Ray besteld. Ben benieuwd naar de film. Het is een boek wat ik niet snel zal vergeten. Een absolute aanrader.

1d00dee9adf3448b3bd4d4d025b7a994.png
385cefc276beea4b63fd02cc0b611274.jpgDe tappa's werden verschillende tappa's lekker gegrilde kleine kippepootjes, indische balletjes, wraps met geitenkaas en gegrilde paprika's en een heerlijke roze. Genieten was het gredo. En dat doen we ook allemaal zo graag. enorm graag. Resepten van de wraps hadden we uit het blad van de Jumbo. Die kombi in wraps kende we nog niet dus hebben we dat maar eens uitgeprobeerd. Een aanrader hoor!


7e1ae53795d467a7cb3cb2138469ee32.jpg We doen mee aan de Thriller club. Daarvoor lezen we in Manzanilla van Ellen G. Wat een page-turner. Heb hem al uit! Het was ook prachtig weer en ik heb dan ook heerlijk genoten met dit boek in bijvoorbeeld de speeltuin. Pen mee en briefje voor aantekeningen en ik was HAPPY.

339fdd95456dcf1922211b131ce3fdef.jpgWe hebben ook nog andere boeken gekregen, gekocht in de tweede hands winkel, geruild of gewonnen. Een van de gewonnen boeken deze week was:

Laat me niet alleen :

Op de dag dat Ben, de achtjarige zoon van Rachel Jenner, vermist raakt stort Rachels wereld in. Ze is compleet onvoorbereid op de felheid waarmee ze wordt aangevallen door de media. Van de krant tot blogs: iedereen heeft een mening over haar. Ze liet Ben eventjes alleen en nu is hij verdwenen - het hele land vindt dat zij schuld aan zijn verdwijning heeft.
Maar wat heeft er werkelijk die middag plaatsgevonden? Radeloos gaat ze op zoek naar hem. Gevangen tussen angst over het lot van haar zoon, de druk van het politieonderzoek en van de publieke opinie moet Rachel de afschuwelijke waarheid onder ogen zien: er is niemand, zelfs niet in haar familie, die ze kan vertrouwen...
In 'laat me niet alleen' zien we hoe één moment van onoplettendheid publieke verontwaardiging veroorzaakt. Door de filmische stijl en de psychologische diepgang blijft de lezer op het puntje van zijn stoel zitten.

7d491b46941553304d6563a5394548ce.jpg
Boek: Laat me niet allen
Scrhrijver: Gilly Mcmillan
ISBN: 9789026329463

Voor de fantasy lovers: MAGIER is eindelijk binnen een van de boeken van Raymond E. Feist. Zo wordt onze collectie van deze schrijver steeds uitgebreid. Dat betekend dat de serie boeken:Sage Scheuring compleet is. Ze kunnen nu dus eindelijk in de goede volgorde worden gelezen.

Inhoud:

Puc en Thomas zijn twee keukenjongens die ervan dromen ooit een held te worden. Op een dag stuiten ze op een scheepswrak dat is aangespoeld op het strand vlak bij het kasteel. Ze ontdekken dat legers van een verre wereld een manier hebben gevonden om door een scheuring in de werkelijkheid Midkemia aan te vallen. Terwijl Thomas traint als soldaat en Puc een leerling-magiër is, groeien ze langzaam uit tot de helden die ze willen zijn, terwijl de oorlog hun leven en hun vriendschap voorgoed verandert. Magiër - leerling is het eerste deel van Raymond E. Feists Magiër, het begin van de reeks De Oorlog van de Grote Scheuring.

Boek: Magier
Schrijver: Raymond E. Feist
ISBN: 9789022538555

9339af4cde54cbe07b37eb3e106f59e6.jpg806ae79e34697600118ba9b0172df333.jpg
Het boek Spijt van Carry Slee vond ik in de tweede hands winkel. Voor 1,00 euro kon ik het niet laten liggen en het maakt onze serie van Carry Slee steeds completer.

Resensie van een lezer over Spijt:
Achterklep:In juni 2013 gaat de film Spijt! in première. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Carry Slee, die al bij verschijnen ruim zeventien jaar geleden een verpletterende indruk maakte op veel lezers. Door de recente zelfmoorden van gepeste tieners staat het onderwerp pesten weer volop in de belangstelling. Carry Slee won met dit boek de prijs van de Nederlandse Kinderjury en de Jonge Jury. Spijt! is het zesde boek van Carry Slee dat wordt verfilmd. Mijn oordeel over het boek Spijt!:Er word veel in gedachtegang van David afgespeeld in het boek. Omdat hij het niet leuk vind wat er in de klas gebeurt. Weet zelf ook niet hoe hij het moet laten stoppen.Er word wel erg duidelijk wat de pestkoppen in de klas doen met Jochem. De pestkoppen hebben geen idee wat het met Jochem doet. David zit zelf tot over zijn oren verliefd op een meisje in zijn klas. Waardoor hij soms helemaal niet bij is in de klas van wat er allemaal speelt. Dan spelen zijn eigen onzekerheid ook nog erg mee. Wat als hij het gaat zeggen aan de leraren dat Jochem word gepest? Gaan ze hem dan niet pesten? Dat speelt bij hem ook allemaal mee. Het is goed geschreven door Carry Slee. Zoals we van haar gewend zijn. Het is speels maar erg duidelijk omschreven. Moeite waard om te lezen. Had hem rond de zomervakantie gelezen op vakantie, Had hem onderweg naar de camping al bijna uit. Toen was net de film Spijt in première. Hoop dat vele jeugd en jongeren dit boek gaan lezen of de film gaan zien maar zou toch eerst kiezen om het boek te lezen omdat daar vele details in zitten die in de film niet tot zijn recht is gekomen of zelfs eruit zijn gehaald

Boek: Spijt
Schrijver: Carry Slee
ISBN: 9789049926496


Genoten van de Roman DE HONDERD JARIGE MAN?
Dan is dit boek zeker ook wat voor jou:
DE ZONDERLIJKE AVONTUREN VAN HET GENIALE BOMMENMEISJE:

Atoombommen, Mossad en Zweedse politie, een drankzuchtige ingenieur, een kussenfabriek, een kist antilopevlees, een domme, impulsieve broer: Jonas Jonasson mengt deze ingrediënten - en nog veel meer - onnavolgbaar door elkaar tot een verhaal dat vooral géén gewoon verhaal wil zijn. In hoog tempo volgen de verwikkelingen elkaar op en in voortvarendheid en slimheid doen Nombeko en Holger 2 niet onder voor de 100-jarige Alan uit De 100-jarige man die uit het raam klom

Boek: De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje
Schrijver: Jonas Jonasson
ISBN: 9789056724542

Willen jullie lezen en wonen in en om Venlo? We zijn open van 17.00 uur tot 19.00 uur van Maandag tot en met Vrijdag.
Willen jullie een boek doneren? Neem kontakt op met Belinda: julsing@live.nl

1d3a01813482bd7afc08c131d35ea01a.jpg


Reacties op: NIEUW NIEUW NIEUWS uit de thuisbibliotheek

Gesponsorde boeken