Blogpost: Bellefleur

nieuwe aanwinsten thuisbibliotheek

29-03-2015 door Bellefleur 2 reacties
426e3c403d5c7643c6d4a3b31673799f.jpg Deze week werden we rijkelijk gezegend als thuisbibliotheek, de boekenkast van de wijk, met nieuwe boeken. Gisteren werd er een ketel soep gemaakt en hebben we heerlijk kunnen kletsen over de nieuwe boeken, gevoeld aan de boeken en elkaar stukjes voorgelezen, gediscusseerd. Young Adult week. Veel boeken dus voor deze doelgroep.

Zo ook ontvingen wij een doosje van schrijfster Greet Beukenkamp. Zij draagt de bibliotheek een warm hart toe en stuurde een aantal van haar titels waaronder:


Al het water van de Zee


Zij waarschuwde in de bijgelsoten brief wel voor de heftigheid van het boek. "Let wel op wie het leest, voor sommige zal het te dichtbij komen".

Inhoud van het boek:
Een 2-havo klas gaat op schoolkamp naar Terschelling. Iedereen (?) is enthousiast, want ze gaan kamperen. De voorbereidingen voor de kampweek verlopen gesmeerd en de stemming onderweg naar Harlingen is uitgelaten. Zelfs het aan boord gaan van de veerboot verloopt vlekkeloos. Iedereen zou hen voor een voorbeeldig schoolklasje van de middelbare school hebben kunnen houden. Maar in werkelijkheid houdt een groepje jongeren de hele klas in "gijzeling". Vooral Ivo moet het ontgelden.


Een heftig onderwerp maar helaas o zo de waarheid. Waarom heeft de omgeving vaak niet door hoe heftig het is? Waarom hebben ouders en onderwijs personeel vaak geen grip op deze kinderen/jongeren? Waar gaat het fout en hoe kun je mogelijk wel ingrijpen?

Boek: Al het water an de zee
Schrijver: Greet Beukenkamp
Uitgeverij: Ambitium

ISBN: 9789048470044


75d844c23b8c466b3de17aa712a74554.jpg En een titel van Karen Rose, een boek wat hoog op de wil graag lezen lijst van mijn dochter stond.


Wanneer Emma Townsend in een jaarboek van de middelbare school een liefdesbrief van haar voormalige beste vriend Chris Walker vindt, is ze verbaasd: ze wist niet van het bestaan van die brief. En nu, zeventien jaar later, raakt de brief haar meer dan ze kon vermoeden en is ze vastbesloten Chris terug te vinden. Het weerzien doet de lefde weer opbloeien maar iemand uit hun gezamelijke verleden is getuige van deze reunië. Iemand die nog een rekening te vereffenen heeft, iemand die uit is op wraak. Emma belandt in een nachtmerrie waarin niemand te vertrouwen is en waarin meer geheimen boven water komen dan haar lief is.

"Van de eerste spannende hoofdstukken tot het bloedstollende eind. De thrillers van Karen Rose zijn ingenieus en onvergetelijk."James Patterson.

Boek: Wreed weerzien
Schrijver: Karen Rose
Uitgeverij: De fontein

ISBN: 9789026137327

leesfragment:


ze keek lachend naar hem op. "Dat geld ook voor jou. Maar is het eten hier goed?"
"Beste vis van de hele stad."
"En is Bill echt zo kribbig?"
Hij grijnsde opnieuw en haar hart sloeg over. "Neuh, hij is best een hartelijke gast. De laatste keer dat ik hier was vierde een stel zijn vijftigjarige huwelijk en toen trakteerde hij de hele tend op gratis bier". Emma lachte. "Kijk, dat is nog eens een lovende resensie. Wij zijn nu toch nier , Christopher. Laten we hier dan ook maar blijven. Ik ben hier toch niet oor het eten of de sfeer."
"Dat maakte hem weer ernstig. "Waarom bijn je gekomen Emma? Waarom die detective?"
Emma werd ook ernstig. "Laten we gaan zitten en iets te drinken bestellen. Ik kan wel een borrel gebruiken."
En met die woorden liep ze de trap af van de bar naar het restaurant en hij keek haar na. Naar het dansen van het blondere haar dat haar zo goed stond. Naar de achterkant van de zwarte jurk die ze droep en die haar nog beter stond. Vroeger op de middelbare school had hij het altijd al heerlijk gevonden wanneer het Emma's beurt was om oor de klas te komen vanwege de manier waarop haar ronde achterste danste terwijl ze Spaanse vervoegingen op het bord schreef. (blz. 45)

e80f1ea05973e6d2e725b493c5e9b455.jpg

Een nog een YA thriller: Langs de afgrond

Reeve lijkt op het eerste gezicht een normale jonge vrouw. Maar tien jaar eerder werd ze door een monster ontvoerd en vier jaar gemarteld in zijn kelder. Nu is ze alweer jaren vrij, maar nog steeds is elke dag een gevecht. Dan komt een nieuwe zaak in het nieuws. De 13-jarige Tilly is net bevrijd uit handen van een sadistische pedofiel. Als haar ouders Reeve vragen hun dochter bij te staan, ontdekt Reeve dat voor Tilly de nachtmerrie nog niet voorbij is.: het brein achter de ontvoering houdt haar nog steeds in de gaten.

Carla Norton schreef eerder non-fictie boeken over ontvoeringszaken die bestsellers werden en zelfs door de FBI op hun leeslijst werden gezet. Haar kennis en ervaring gebruikt ze voor haar thrillerdebuut Langs de afgrond, dat vol lof werd ontvangen.

"Norton zou zo maar een van de beste thrillerschrijvers van haar generatie kunnen zijn." The Daily Mail

"Nortons indrukwekkende debuut is een pageturner met levens echte personages, een afgrijselijke slechterik en de psychologische diepgang van Jonthan Kellerman op zijn best." Booklist

Boek: de afgrond
Schrijver: Carla Norton
Uiteverij: de Fontein


ISBN: 97890325138875b488b422e7331df5b8969526240be43.jpgEen klassieke mythe komt tot leven

Nooit huilen........... Eureka's moeder heeft haar die regel jaren geleden ingeprent. Maar haar moeder is onder mysterieuze omstandigheden verdronken, en Eureka zou zelf het liefst ook dood willen. Niks kan haar meer schelen, behalve haar oudste vriend Brooks en een boek dat niemand begrijpt. 

Daarin staat het huiveringwekkende verhaal van een meisje dat als gevolg van een gebroken hart een heel continent in zee huilde.

Dan duikt een vreemde jongen op die dingen lijkt te weten die hij niet zou moeten weten. Hij verteld Eureka dat haar leven in groot gevaar is en hij brengt haar op de rand van tranen.......... Tranen met de kracht om het verloren continent Atlantis te laten herijzen, een wereld waar alles wat je lief is weggespoeld kan worden.

Boek: Teardrop
Schijfster: Lauren Kate
uitgeverij: Van Goor

ISBN: 9789000329533

Leesfragment: 

Eureka zag de gespannen teleurstelling op het gezicht van haar vader en realiseerde zich hoe stom ze was geweest. Ze wist niet eens hoe ze contact met Ander moest opnemen, ze had geen idee hoe hij van zijn achternaam heette en of hij haar wel zijn echte voornaam had genoemd. Dat hij de reparatie van haar auto zou regelen, kon ze wel op haar buik schrijven.
Haar vader klemde zijn kaken op elkaar zoals hij altijd deed als hij zijn woede probeerde in te houden. "Wie was die jongen?"
"Hij zij dat hij Ander heette," Ze legde de kaarten neer op het bankje in de hal en probeerde weg te komen, de trap op. Op haar bureau lagen haar inschrijveingsformulieren voor de universiteit te wachten, en ook al had ze inmiddels besloten dat ze het volgende jaar vrij wilde nemen, moest ze zich van Rhada per se bij de IU inschrijven waar ze als familie van een personeelslid een beurs kon krijgen. Brooks had ook al op Eureka's naam een online inschrijving grotendeels ingevuld voor Tulane - de school van zijn dromen. Eureka hoefde alleen maar de uitgeprinte laatste pagina te ondertekenen, die haar al weken boos lag aan te kijken. Ze kon de gedachte aan studeren niet aan. Ze kon het niet eens aan om zichzelf in de spiegel te zien. 
Maar ze had haar voet nog niet op de eerste tree gezet of haar vader pakte haar bij de arm vast. "Anders wie?"
"Hij zit op Manor."
Het was of haar vader een boze gedachte wegknipperde. "Het belangrijkste is dat jij ongedeerd bent." (blz. 63)

Van de schijfster van Iron Frey ontvingen we een nieuwe sierie Blood of Eden.
Een trillogie van drie delen: Onsterfelijk, bloedband en offergave.

Allie doe het onmogelijke ze sterft om te kunnen overleven.

De zeventienjarige Allie moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedselstrooptochten haar bijna fataal is geworden laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden. Ze kiest voor het laatste. en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekend om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op een dappere loyale - en zéér menselijke- Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is?

Haar hart mag dan niet meer kloppen, maar dat wil niet zeggen dat het net gebroken kan worden.......


3d0be35c8ca19df4a0e43a592840c8e3.jpg
58c34c67193081fc20c2d6664ae7d7c6.jpg0ebe70b9bd2267f7e26b66fe51ae55a8.jpg


Woon je in Venlo, en wil je ook een boek komen lenen? Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 18.30 uur.
Je kunt ook een pb sturen dan kunnen we altijd een boek voor je reserveren.
Tot ziens in thuisbibliotheek de ruit, kaldenkerkerweg 153, 5915 AB VENLO. 

Reacties op: nieuwe aanwinsten thuisbibliotheek