Blogpost: B.A. de Hoop

Nieuwe uitdaging

05-03-2019 door B.A. de Hoop 6 reacties
In Februari is een super leuke nieuwe uitdaging op m'n pad gekomen waardoor ik serieus minder lees en toch veel boeken door m'n handen laat gaan. Als je met me bevriend bent op Facebook heb je het misschien al voorbij zien komen maar ik heb een baan gekregen bij Scholten Uitgeverij. Daar ben ik super blij mee! M'n hele routine is op de kop gegaan, ik lees niet standaard meer 's middags en ook de rest van m'n gezinsmanagertaken moet ik herschikken. Maar dat geeft niet, ik heb het super naar m'n zin!

Maar wat heb ik dan nog wel gelezen afgelopen maand? Nou, allereerst las ik Maan in de serie van de zeven zussen van Lucinda Riley. Hoewel ik best geniet van de serie viel dit deel me helaas wat tegen. Maar dat weerhoudt me er niet van om ongeduldig af te wachten tot het volgende deel. Als je de serie nog niet kent en houdt van historische romans, dan is dit een serie die je vast wel aan zal spreken.

Verder las ik een kinderboek, van het makkelijk-lezen-plein nog wel. Ik had het in de boekhandel al zien staan en de cover sprak me heel erg aan. Zo mooi vorm gegeven en het maakt ontzettend nieuwschierig naar het verhaal. Ik heb het over Belle en het Beest: verloren in een boek van Jennifer Donnelly. Echt een topverhaal, passend bij het bestaande verhaal van Belle en het Beest en dus echt een aanrader. Het is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar maar als volwassene, en Disney liefhebber, heb ik er dus heel erg van genoten. 

Ook las ik De voorproefster van Hitler van Rosella Postorino. Zij schrijft over een klein detail in de Tweede Wereldoorlog maar wel iets wat een grote impact had op de betrokkenen. Helaas vond ik het verhaal zelf iets minder fijn geschreven. Ik vond de hoofdpersoon niet altijd even goed te volgen of te plaatsen en soms vroeg ik me af of het relevant was wat er verteld werd. Aan het eind werd er wel een hele grote sprong in de tijd gemaakt en vond ik het zelfs ongrijpbaar worden. Maar als je alles over de Tweede Wereldoorlog wil weten/lezen dan kan dit boek toch niet ontbreken in je leeslijst.

Na, net als de rest van Netflix minnend Nederland, de tv serie van opruim-goeroe Marie Kondo te hebben bekeken haalde ik Spark Joy over de kunst van het opruimen op uit de bibliotheek. Het boek Opgeruimd! had ik al eens gelezen (een jaar geleden??) en dat vond ik toen een heel fijn boek dat me precies dat zetje gaf om eens lekker op te ruimen. De tv-serie gaf me weer een setje want eerlijk is eerlijk, het was toch weer wat versloft... Dit boek gaf me niet nog een setje maar bevestigde wat ik op tv al had gezien, haar filosofie van Spark Joy is zeker bruikbaar maar ik doe toch iets minder rigoreus dan mevrouw Kondo aanbeveelt al was het maar omdat ik anders misschien met alleen maar boeken eindig.... Dat is toch niet de bedoeling.

Verder las ik vooral met m'n kinderen van alles: De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen en die van 104 verdiepingen, Vos en Haas: het maatje van Haas en Weerwolvenfeest. Alle vier de boeken zijn goedgekeurd door m'n kinderen en ik zelf vond voor het boek van Vos en Haas weer erg leuk, goed geschreven en met humor die ik zeker kan waarderen. Ik ben samen met m'n dochter nog bezig in Het mysterie van ISON: de ontvoering van Wiesje Berghuis, het eerste deel van een driedelige serie. Een spannend verhaal dat ik niet af wil raffelen. De volgende keer laten we weten wat we er van vonden.

Reacties op: Nieuwe uitdaging

Gesponsorde boeken