Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Sara_84

Ongeneeslijk boekenvirus.

16-04-2020 door Sara_84 2 reacties

Al zo lang kriebelt, knaagt, prikkelt, borrelt, wriemelt, ..  het (en nog zo veel meer) om eens een boekenblogpost op hebban.nl te schrijven. Maar ja het komt er nooit van. En waarom? Het ontbreken van tijd, inspiratie, rust in mijn hoofd, .. ? Als we daarop moeten wachten, kan het nog heel lang duren. Dus, nu of nooit! Want ja, in deze vreemde tijden weet je maar nooit. En waarom nu? Wel, het iniatief 'De Boekendokter' van literaire organisatie DE DAGEN. Een organisatie die - naar eigen zeggen - staat voor kwetsbaarheid, schoonheid en verbinding. Een prachtige beschrijving waar boeken en boekenliefde mooi in passen. Ik schreef mijn kwalen en klachten in een mail, want ik lees eenmaal liever dan ik luister. Alhoewel dat ook weer niet altijd waar is. Wachtend op het voorschrift van de boekendokter kan je hieronder mijn hulpvraag lezen.

01f5672e65222807ee9d8fd8a3cd18df.jpgMijn kwaal is niet in één zin te vatten..
Al 5 weken niet meer kunnen genieten van een bezoek aan een bibliotheek, de sfeer, de geur, op zoek zijn naar, een toevallige vonst, .. Er zijn afhaalmogelijkheden, ja. Maar dat zou mijn hamstergedrag enkel voeden. Het is mijn voornemen om zoveel mogelijk ongelezen boeken uit mijn eigen boekenkast de kans te geven om wat daglicht en frisse lucht te zien. Maar ondertussen zijn we een heel eind verder in de tijd en zit ik aan.. boek twee. Na Origin van Dan Brown, verlies ik me nu helemaal in het verhaal van De Vrouw van de Tijdreiziger van Audrey Niffenegger. Zalig! Maar waarom gaat het zo traag vooruit? En waarom is het zo moeilijk om de verleiding te weerstaan om toch nog nieuwe boeken te kopen. Terwijl het nu echt wel duidelijk is dat ik nog maan-den leesvoorraad heb (net zoals ik al 5 weken makkelijk toe kom met de voorraad thee in de keukenkast - laten we het maar niet over de noodvoorraad elders hebben). En toch geeft ieder bezoekje aan hebban.nl me weer nieuw voedsel voor mijn to-be-read-pile. Oh dokter, hoe moet het verder?

Reacties op: Ongeneeslijk boekenvirus.