Hilde Vandermeeren Auteur

Blogpost: Hilde Vandermeeren

Over deleten en fileren

Onlangs tekende ik mijn contract voor mijn vierde thriller bij uitgeverij Q (Singel Uitgeverijen). Het boek verschijnt eind mei 2016. Op dit moment is de eerste versie van het manuscript af en volgt de redactiefase (schaven, schrappen, deleten en fileren). Voor wie op zoek is naar een zen-moment is zo'n fase niet aan te raden. Het is altijd spannend afwachten wat de uitgeverij ervan vindt en of het boek beantwoordt aan de verwachtingen. Die eerste (enthousiaste) reactie van de uitgever heb ik intussen ontvangen en met het fileren en deleten zal het gelukkig heel goed meevallen. Wat het schaven en schrappen betreft: de komende maanden zal ik het manuscript zoveel keer lezen dat ik mijn personages aan het eind van de rit met veel plezier zal uitwuiven. Maar dat zorgvuldig nalezen op 'Vreselijke Tikfouten en andere Kemels' zijn we als auteur aan onze lezers verschuldigd.
Dat de nieuwe personages intussen aan mijn mouw staan te trekken, maakt het niet makkelijker. Ik voel ze komen, eerst wat schimmig in de verte, maar steeds dichter en dichter tot we oog in oog staan en ik duidelijk kan zien wat ze van plan zijn. Het kriebelt al om aan mijn vijfde thriller te beginnen. Traditioneel begin ik altijd in januari te schrijven aan een nieuw boek. Dat zal ook deze keer zo zijn. En het begin van een verhaal (Zal het me lukken? Zit mijn plot goed? Zijn mijn personages niet eendimensioneel? Is het origineel genoeg?) is haast even spannend als de eindfase. Maar spanning is iets wat een schrijfmotor doet draaien!4d3fb437fcb01aabf4175736e1875bc5.jpg

Reacties op: Over deleten en fileren

Gesponsorde boeken