Blogpost: BookloverSaphira

PASSAGES, EEN MOOI VERHALENBUNDEL.

*************************************RECENSIE************************************ 

PASSAGES 


Ik heb via Ambilicius het recensieboek 'Passages' mogen ontvangen en te recenseren. Dit is voor mij weer een eer om dit te mogen doen. Het boek is geschreven door Onno van Gelder Jr. Ik zal hem aan jullie voorstellen. 

ONNO VAN GELDER JR

23376600_10214214755267396_151331054076088042_n.jpg?_nc_cat=0&oh=f9cb4a40c82f214d58db93a163b26730&oe=5BE38629 


De zee inspireert artiesten. Een torenhoog cliché maar zeker een die ook geldt voor de Belgische acteur Onno van Gelder jr. Heel vaak wandelt hij op de Oostendse dijk, nadenkend over zijn teksten. Zoekend naar dat ene woord, die ene hint waardoor hij zijn rol net weer iets anders kan invullen dan zijn vorigeNet als bij velen nam zijn liefde voor toneel een aanvang op de middelbare school door mee te werken aan de schoolproducties. Daarnaast werd hij ook lid van een plaatselijk amateur toneelgezelschap. Nu, als voltijds professioneel acteur, theaterregisseur en presentator kijkt hij met een dankbaar en goed gevoel terug op die periode.Na zijn schooljaren combineerde hij een vaste job met acteren en aanvaardde hij heel wat uiteenlopende rollen om ervaring op te doen. Na 14 jaar op de planken begon hij te regisseren. Totaal onverwachts kon hij deelnemen aan een auditie bij een belangrijke studio die menig televisiereeks produceerde. Sedertdien duikt hij sporadisch op als gastacteur in populaire Vlaamse series.In 2011, na een assistentie bij de regie van 'Così fan tutte' voor de Opera Studio in Amsterdam besloot hij dat de tijd gekomen was om fulltime artiest te worden. Ter gelegenheid van een tentoonstelling in 2016 viel hem de eer te beurt om een scène te mogen spelen in aanwezigheid van het koningspaar Filip en Mathilde.In Nederland verscheen in 2009 zijn eerste kortverhaal 'Les Tilleuls', na een publieksprijs gewonnen te hebben, in de bundel 'Select Gezelschap'. In Oostende nam hij in 2015 deel aan het project 'Drijfhout', platform voor auteurs van kortverhalen.Het tijdschrift 'Schrijven Magazine' publiceerde in de uitgave van december 2016 Onno's kortverhaal 'Marcel'.Op 11 mei 2018 schreef Onno op vraag van The Shakespeare Birthplace Trust een blog over zijn ervaringen betreffende het brengen van het werk van de bard in het Nederlands.  

******************************************************************************** 

PASSAGES

9200000093501636.jpg 

BESCHRIJVING VAN HET BOEK

 'Passages' is een bundel korte verhalen. Sommige verhalen zijn geïnspireerd op een foto, andere op een herinnering of kunstwerk. Een passage die bij de betrokkene altijd zal blijven nazinderen."Zeg maar Ernestine. Honderden mensen hebben mij aangestaard, meestal liepen zij na een paar seconden weer door. Ze vonden mij lelijk, niet interessant genoeg.'
Er viel een stilte. 
Achter haar zag hij de mist dichterbij sluipen. Enkele kille mistflarden likten zijn benen en bleven tussen hen in zweven. Sterke beelden vormen het signatuur van de acteur Onno van Gelder jr. in zijn debuut: een bundel intense korte verhalen. Verhalen waarin de nevel van het mysterie optrekt of blijft hangen. De illustraties van Stijn Felix leggen kantelmomenten vast en vergezellen de poëtische taal van de verteller. 

PRIJS VAN HET BOEK € 17,95

ISBN NUMMER  9789492551290  

************************************************************************************ 

MENING

Mijn eerste indruk van het boek: Het boek is een hardcover en het binnenwerk heeft speciaal papier vanwege de illustraties. Het boek is zwaarder met een zijdestructuur. Dit is om de Illustraties beter uit te laten komen. Het boek heeft een mysterieuze en een duister tintje. Ik voel mij aangetrokken om het boek op te pakken in de winkel. Het boek bestaat uit korte verhalenbundel en heeft 89 pagina's. De prijs van € 17,95 past bij goed bij deze bijzondere uitgave. 

De verhalen zelf: Ik heb het boek met plezier gelezen. Het bestaat uit zes verschillende korte verhalen met een duister tintje. Elk verhaal begint met een illustratie die die mooi aansluit op het verhaal. Een heerlijke thriller voor tussendoor. De schrijver heeft een fijne schrijfstijl, wat het lezen een positieve ervaring geeft. Niet elk verhaal is even goed als het anderen, maar ik kan goed meeleven met de verhalen. Mijn favoriet is 'Jean-Francois', ik voelde echt mee met het personage. De karakters in de verhalen zijn goed uitgewerkt met emotievol, verdriet, eenzaamheid en verlangen. 

Ik raad dit boek wel aan voor de liefhebbers van korte verhalen met een mysterieus tintje. 

Ik kijk uit om meer werk van deze schrijver te lezen. 

STERREN 

Ik geef dit boek 3,5 sterren. 

BOOKLOVERSAPHIRA 


Lees verder op mijn site

Reacties op: PASSAGES, EEN MOOI VERHALENBUNDEL.

Gesponsorde boeken