Blogpost: Stefaan Verkest

Pelgrim en andere bedevaarders

Hallo

Bloggen is niet mijn specialiteit , dit is dan ook mijn eerste blog, maar betreffende "Ik ben pelgrim" wil ik toch eens een blog opzetten. 

"Ik ben Pelgrim" , ja, aan dat lijvige boek ben ik gisteren begonnen. Pfff.. 700 en pagina's verdeeld over verschillende boekdelen.
Dergelijk dik boek heb ik nog maar zelden gelezen maar ik begin er aan met enorm veel goesting en met enorm grote verwachtingen. De laatste tijd niet echt meer die toppers gelezen die ik zou willen lezen en het moet gezegd de recensies over "Ik ben Pelgrim" zijn echt veel belovend. Dus, ja, met enrom veel goesting begin ik aan dit uitermate geprezen boek.

Na enkele pagina's, twee of drie, wist ik het al : ja, "dit" is definitief mijn ding. 

De eerste pagina's zuigen jouw direct binnen in het verhaal, waarbij direct een duidelijke schets gemaakt wordt van wat ik noem de omkadering of de kapstok waaraan alle onderdelen worden gehangen, de start verhaallijn. Van hieruit worden in de eerste 100 bladzijden direct een tweetal andere verhaallijnen gestart. 

Maar niet zozeer de verhaallijnen op zich verbazen mij in dit boek vooral de manier waarop alles verteld wordt. Dit verhaal wordt o zo mooi verteld. Je wordt letterlijk het verhaal ingetrokken op zo een manier dat ik er deze nacht niet van heb geslapen. Het eerste deel van de nacht was ik continue met mijn gedachten bij de hoofdrolspeler maar nog meer bij de saraceen.  Dit heb ik nog maar zelden meegemaakt dat ik na 100 bladzijden van een verhaal op dergelijk manier betrokken ben geraakt bij een verhaal. Om eerlijk te zijn, ik vind het fantastisch. Liever dit dan mij door een verhaal te moeten zwoegen zoals de laatste boeken die ik gelezen heb.

Ik sta te popelen en kan niet wachten om verder te lezen.  Deze avond, zeker weten ,laat ik de TV even links liggen om mij verder te verdiepen in de verhalen van deze gewezen geheime agent. 

Hopelijk lig ik vanavond terug wakker te dromen over saracenen, inlichtingsofficieren, ....

Tot later
Stefaan


Reacties op: Pelgrim en andere bedevaarders

Gesponsorde boeken