TvMiert Genreclub

Blogpost: TvMiert

Reading Challenge Challenge Challenge

19-12-2017 door TvMiert 13 reacties
Nee, de titel is geen schrijffout. De afgelopen twee jaren waren voor mij een leesflop. De tijd én de motivatie ontbraken. In 2018 ga ik de Hebban Reading Challenge eindelijk aan, maar dan drie keer zo uitdagend!

Oud
Ik heb Hebban pas "ontdekt" in april 2017. Meteen werd ik gebombardeerd tot Club van Tien-lid bij We Love SFF. Om eerlijk te zijn verzoop ik eerst in alle mogelijkheden, tabbladen en subtabbladen voor én achter de schermen. En nog steeds is Hebban zo dynamisch dat ik maar niet kan wennen. Wat een hartelijke groep enthousiastelingen. En wat een lezers! Dát was voor mij de reis van 2017. Ik heb heuse topprestaties gezien binnen de Reading Challenge van 2017. Sommigen halen hun neus op voor 50 boeken per jaar, terwijl dat voor mij een hele berg is. Als jonge vader met een flink klushuis en rampzaliger tuin, is het moeilijk om de tijd te vinden voor een boek. Met mijn baan in het onderwijs werk ik bovendien veel thuis. Ik lees flarden, terwijl ik iemand ben die ondergedompeld moet worden in een boek. Door die flarden kom ik er niet lekker in en dan leg ik een boek naast me neer. Dan grijpt een ander boek mijn interesse, waar ik flarden van lees, en komt bovenop het ongelezen, oude boek. En zo gaat dat maar door. Een beetje 'Deze vuist op deze vuist' maar dan met boeken op mijn nachtkastje. Gelukkig heeft de Hebban community mijn passie weer aangewakkerd en ga ik in 2018 meedoen aan de Reading Challenge.

En nieuw
De realiteit kan ik niet veranderen, ook in 2018 zal ik het nog zo druk hebben. Een stapel van 50 boeken is vooralsnog een onbereikbare droom. (Als ik jaloers overkom op de mensen die dit wel kunnen, dan klopt dat.) Ik heb gekozen voor 30 boeken. Voor mij een ongelooflijk hoog aantal, waarvan ik zeer betwijfel of ik dat kan halen. Maar ik ga ervoor! Sterker nog, mijn Reading Challenge voor 2018 wordt nog net iets uitdagender. Ik ga hem namelijk niet in twaalf, maar in elf maanden doen. De ene maand die wegvalt heeft nog steeds met lezen te maken, maar zal de leesdruk op de andere maanden verhogen. Dat is mijn tweede challenge. Ik hou het nog even mysterieus, maar als het zover is, lees je in mijn blog wat er die maand gaat gebeuren.

Mijn derde challenge is om heel low-budget te lezen, ik mik op een bedrag van pak 'm beet €0,- Het is een beetje noodgedwongen (lees: restschuld e.d.), maar ook eens goed om mijn boekenkasten te plunderen. Ik koop namelijk meer dan ik lees. 2018 wordt dus het jaar waarin ik ein-de-lijk de boeken ga lezen die me in de winkel met hun kaft verleidden en elk jaar is goed om wat oude bekenden onder het stof vandaan te halen.

Klaar voor de start...

Wat wordt jouw extra challenge?

Reacties op: Reading Challenge Challenge Challenge