Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Jan van Dingstee Auteur

Blogpost: Jan van Dingstee

Recensie BIBLION "De FILM": "...Een ambitieuze en goed geschreven psychologische debuutroman....."

Nadat de overkoepelende organisatie voor bibliotheken Biblon een mooie bestelling van "DE FILM" plaatste, verscheen er bij BOL.com een mooie recensie van mijn boek:

"We volgen de levens van drie zijdelings gerelateerde mannen in Nederland en Frankrijk. Oscar is een filmproducent die merkt dat het niet botert met de man die zijn productiebedrijf heeft overgenomen en nu dreigt hij op een zijspoor te worden gerangeerd. Nick is een beleggingsadviseur die zoals zovelen door de financiƫle crisis van 2008 in de afgrond dreigt te worden gestort, maar die zich op het Franse platteland probeert te herpakken. Emile ten slotte is een gerenommeerde kunstschilder wiens reputatie op het spel komt te staan wanneer de zoon van een vroegere vriend opduikt en hem chanteert. Op het einde van het boek kruisen hun wegen, maar belangrijker zijn de inzichten die elk van hen zich in de loop van het verhaal heeft eigen gemaakt. Centrale motieven daarbij zijn eigenbelang, liefde en liefdeloosheid, en een voortschrijdend besef van de kwetsbaarheid van het eigen leven. Een ambitieuze en goed geschreven psychologische debuutroman die wel iets te lang is en te veel informatie over de verschillende personages probeert in te passen."

C.C. Oliemans (Biblion)

Lees verder op mijn site

Reacties op: Recensie BIBLION "De FILM": "...Een ambitieuze en goed geschreven psychologische debuutroman....."