Jolanda Pikkaart Auteur

Blogpost: Jolanda Pikkaart

Schrijf je een boek? Gebruik de Boekplanner!

1cb48de3d3e2c99febd6181322a84ac1.jpg


Vrijwel iedereen heeft een agenda of een planner. Daar zet je je afspraken in en misschien wat telefoonnummers en verjaardagen. Maar er is weinig ruimte voor je boek. Hoe zorg je nu voor een goede planning voor het schrijven en promoten van je boek? Met de Boekplanner! Dan heb je de ruimte voor je structuur, je voortgang en je schrijfplan en 52 weken focus op je boek!

Als je een boek schrijft wil je overzicht. Wanneer ga je wat doen en wat is je deadline? 

Blauwdruk 
Tijdens het schrijven heb je motivatie nodig en overzicht. Wat is je onderwerp of je thema? Wie is je ideale lezer? En bij fictie: wie zijn je personages? Die noteer je allemaal in de Boekplanner. Daarna ga je denken over je vorm en insteek en dan over de structuur. Als je blauwdruk klaar is ga je schrijven. Hoe houd je jezelf gemotiveerd? Plan wat en hoeveel je gaat schrijven en wanneer. je kunt elke dag in de planner onderaan in de cirkel afvinken als je geschreven hebt.

Boekpromotie 
Je boekpromotie start al bij je eerste woord. Maar waar ga je promoten en hoe? Houd dit bij in de Boekplanner bij je focus van deze week.

Publiceren 
Zeker als de publicatie dichterbij komt, kun je niet zonder een goede planning. Welke uitgever ga je benaderen? Kies je voor een reguliere uitgever of voor uitgeven in eigen beheer. Werk aan je USP (blz. 280) en aan je boekvoorstel. Zo houd je alles netjes bij elkaar. En bij elke week vind je een nieuwe tip.

Overzicht en commitment

Een boek schrijven is een project. Er komt veel bij kijken. Het is niet iets dat je even tussendoor doet. De blauwdruk van je boek maken, schrijven en herschrijven, zorgen voor een goede boekpromotie en waar en hoe ga je publiceren? Allemaal stappen die je moet nemen voordat je boek in de winkel ligt. 

Schrijven en plannen
Hoe houd je overzicht, waar moet je opletten en hoe zorg je voor commitment? Deze boekplanner helpt je daarbij. Inclusief een stappenplan en een checklist. Dus zorg voor focus, bepaal je doel en ga aan de slag. De schrijftips gaan je helpen bij het overzicht en het organiseren van je tijd. De extra downloads geven een boost aan je boekproject. En er hoort een gratis online training boekplanning bij.
In het boek' Zorg dat jouw boek er wél komt - tips en trucs van experts vind je de stappen weer terug.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Schrijf je een boek? Gebruik de Boekplanner!

Gesponsorde boeken