Andrea Germeraad Auteur

Blogpost: Andrea Germeraad

Seks in de straat

Een poosje geleden maakte ik een profiel aan op een datingsite. Natuurlijk in het kader van research voor een nieuw boek, getiteld Seks in de straat. Over de gewone en soms ongewone seksuele voorkeuren van mensen zoals jij en ik. Hoewel?Zodra mijn profiel online stond, werd ik in de wondere wereld van internetdating gezogen. Ik, die dacht wel wat gewend te zijn, kreeg er rode koontjes van. Hoewel ik geen foto van mezelf had geplaatst, kreeg ik direct berichten in de trant van: ‘Hé babe,’ en, ‘hoi lekker ding.’ Niet één bericht, maar tientallen berichten van wanhopige, geile, eenzame mannen die dolgraag aan de vrouw wilden.

Om dat te bereiken, hadden ze zo hun eigen manier van versieren die varieerde van hopeloos romantisch tot uitermate vulgair. 
‘Doe jij het ook anaal?’ was een serieuze openingszin. 
Ik vroeg aan de man in kwestie of die zin ooit had gewerkt. Hij maakte zich ervan af met een: ‘LOL, nee niet echt.’ 
Het had gekund natuurlijk. Misschien bestaan er vrouwen die zeggen: ‘Jazeker. Wanneer wil je afspreken?

Een andere man wilde voor me koken. Me daarna een heerlijke lichaamsmassage geven bij kaarslicht en dan (jawel, in die volgorde) langzaam uitkleden. Nog een “professionele” kok, wilde mijn tenen een voor een aflikken. Er kwam geloof ik ook nog slagroom aan te pas. Dan was er nog een man van wie ik me afvroeg of hij wel op vrouwen viel. Hij hield van winkelen, lekker lang kletsen en romantische comedy’s.

Een man wilde met me trouwen, puur op basis van mijn bij elkaar gefantaseerde profiel. Ik was een single moeder met twee kleine kinderen. Het maakte hem niet uit, de kinderen nam hij erbij en hij zou net zoveel van hen houden als van mij. Hij wilde zo snel mogelijk mijn nummer, liefst ook mijn adres. Twee avonden hield ik hem aan het lijntje tijdens het chatten, toen vond ik het ineens zielig. Ik biechtte op dat ik niet echt Dientje was, maar Verena, een schrijfster die research deed.

Ik verwachtte een blijk van waardering voor mijn eerlijkheid of op zijn minst een beetje humor. Zo niet deze man. Hij werd buitengewoon boos en hij typte in hoofdletters: ‘JIJ BENT VAN ALLE VROUWEN DIE IK KEN DE ALLER ALLERERGSTE. WAT EEN SECREET. HOE KUN JE MET JEZELF LEVEN? EEN MAN ZO HET HOOFD OP HOL BRENGEN EN DAN DIT. SCHAAM JE DIEP! JE HEBT VOORGOED MIJN BEELD VAN VROUWEN VERPEST.

’Het spreekt voor zich dat hij zijn huwelijksaanzoek introk en ook niet meer openstond voor mijn lijmpoging: ‘Wil je misschien een exemplaar van het boek als het zover is?’En het is zover! Het boek gaat binnenkort verschijnen, onder pseudoniem Anita Knoops. Al moet ik zeggen dat niet alle credits naar mij gaan. Er is ook nog een mystery writer, een man die liever anoniem blijft. En nee dat is niet iemand van de chat. Al komen sommige anekdotes zoals hierboven beschreven wel terug in Seks in de straat.

Een tipje van de sluier
Sex and the city bij jou om de hoek. Drie vrouwen, vriendschap, witte wijn en roddels. Over seks, liefde en romantiek. Voor de liefhebbers van de succesvolle HBO serie, maar dan zonder de Hollywoodglamour.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Seks in de straat

Gesponsorde boeken