Blogpost: B.A. de Hoop

Serieverslaafde??

01-06-2018 door B.A. de Hoop 2 reacties
Hoewel ik nog genoeg boeken lees die geen onderdeel zijn van een serie hangt het deze maand wel heel erg van de series aan elkaar. Toen ik nakeek wat ik deze maand allemaal had gelezen viel me dat heel erg op. Ben ik een serieverslaafde? En dan bedoel ik niet Netflixen totdat je er bij neervalt, maar boeken-serieverslaafd…. 

Zo las ik Marionet, deel 2 in de serie over detective William Fawkes van Daniel Cole en Voor mij, deel 3 in de serie Me before you geschreven door Jojo Moyes. Ook las ik De dag van de doden, deel 8 in de serie over psycholoog Frieda Klein van Nicci French, Nachthandel, deel 22 in de serie over Jack Reacher geschreven door Lee Child, Diepgang, deel 1 in de korte verhalenserie over Jack Reacher ook van Lee Child en ik las het boek Storm, deel 2 in de serie De zeven zussen van Lucinda Riley. In een serie over Nieuw-Zeeland las ik Het land van de belofte, deel 1, en Het lied van de wolken, deel 2, geschreven door Sarah Lark en in de serie over Joseph O’Laughlin las ik deel 7 Door mijn ogen van Michael Robotham. 

Toen viel mijn oog in de bibliotheek op nog een serie: een vierdelige young adultserie van Julia Kagawa; de ijzerkoning, de ijzerprinses, de ijzerkoningin en de ijzerprins en zo las ik achter elkaar deze serie uit. Ook las ik nog DNA van Robin Cook, deel 10 in de serie over Jack Stapleton en Laurie Montgomery en van Deon Meyer las ik het eerste korte verhaal in de serie over rechercheur Bennie Griessel in Kaapstad; De vrouw in de blauwe mantel. Tot slot las ik met mijn dochter verder in de serie van Superjuffie van Janneke Schotveld, we lazen zowel Superjuffie op kamp als Superjuffie op de zuidpool.

Al met al heel veel boeken uit een serie. Het mooiste boek vond ik Voor mij, dat gaf ik dan ook 5 sterren. Deze roman spreekt weer net zo aan als de vorige twee delen en is zo goed geschreven dat het echt boven alle prachtige boeken uitstak. 

Las ik dan helemaal niks anders dan serie-boeken? Jawel, de lijst houdt eerlijk gezegd nog niet op. Ik moet bekennen dat mei een topleesmaand is geworden dankzij het hete weer waardoor ik veel liever een boek las dan vele andere dingen te doen die ik eigenlijk had moeten doen….   

Ik las van Francine Rivers Het meesterwerk, een stand alone christelijke roman. Prachtig zoals zij kan schrijven dus ik genoot ook zeker van dit boek. En ik had ook Gebroken van B.A. Paris meegenomen uit de bibliotheek en vond dat ook een sterk boek. Daarnaast luisterde ik weer een boek, net als vorige maand en nu De Amerikaanse Prinses, geschreven door Annejet van der Zijl, voorgelezen door Diewertje Blok. Ik vond het interessant en leuk om te horen. Ik wandelde weer lekker door, net als bij het vorige luisterboek. 

Deze serieverslaafde lees-topmaand omvat 20 (!!!) boeken…. pffff

Reacties op: Serieverslaafde??

Gesponsorde boeken