Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Elena Machetti Auteur

Blogpost: Elena Machetti

Sinistere schurken en monsterlijke wezens uit mijn jeugd

We herinneren ons allemaal de films die ons voor het leven getekend hebben. Van killer clowns en spook verhalen naar Willy Wonka's tunnel van terreur. Deze sinistere schurken en monsterlijke wezens sprongen over de televisie en theater-schermen om grote schade aan te richten in onze nachtmerries. Confronteer je ‘child hood’ angsten door het herzien van tien van mijn favoriete scary movies. Houden ze je 's nachts nog steeds wakker?

It (1990) Een plaatsje in Maine werd dertig jaar geleden geteisterd door 'It'. Een groepje kinderen slaagde er destijds in 'It' te verslaan. Nu 'It' terugkeert, opnieuw in de vorm van de clown Pennywise, komen de jeugdvrienden weer bij elkaar om 'It' definitief te vernietigen. Maar 'It' is ditmaal voorbereid.

0.jpg

Willy Wonka & the Chocolate Factory(1971)Als de chocoladefabrikant Willy Wonka een prijsvraag uitschrijft waarmee vijf gelukkigen een tour door zijn fabriek kunnen winnen, is de hele wereld in rep en roer. De gelukkige Charlie is één van de winnaars. Maar tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één pech.

0.jpg

 

The Watcher in the Woods (1980)Een Amerikaans gezin verhuist naar een prachtig oud Engels huis in de bossen. Daar worden ze geconfronteerd met vreemde paranormale gebeurtenissen. De dochters Jan en Ellie krijgen te maken met de verschijning van een meisje dat op een mysterieuze wijze is verdwenen tijdens een zonsverduistering, tientallen jaren eerder.

0.jpg

 

Lady in White (1988)Opgesloten in een kast op school tijdens Halloween 1962, ziet de kleine Frankie Scarlatti de geest van een jong meisje dat daar jaren geleden is vermoord.

0.jpg

 

Child’s Play (1988)De ellende begint als de kleine Andy ontdekt dat zijn pasgekregen pop 'Chucky' bezeten is door de ziel van een gruwelijke moordenaar. Een serie duistere en vooral ijzingwekkende moorden volgt. Dan probeert de pop bezit te nemen van Andy's geest.

0.jpg

Flowers in the Attic (1987)Waargebeurd verhaal over vier kinderen die maandenlang op een zolder werden opgesloten door hun moeder en sadistische oma. De kinderen verzamelen al hun moed en bedenken een ontsnappingsplan.

0.jpg

 

Ghoulies II (1988)De Ghoulies zijn terug en meer duivels dan ooit. Net wanneer Larry geen kans meer had om zijn kermisattractie "Satan's Den" te redden, komen er een paar onuitgenodigde bezoekers bij hem, om de attractie weer draaiend te houden. De Ghoulies voelen zich daar op hun gemak en maken "Satan's Den" hun eigen huis.

0.jpg

Labyrinth (1986)Het tienermeisje Sarah zit te balen. Haar ouders zijn het huis uit en zij moet op haar babybroertje Toby passen. Ze wenst dat de Goblins hem komen stelen. Dom natuurlijk, want haar wens wordt verhoord. De Goblinkoning ontvoert hem en houdt hem gevangen in een kasteel in het midden van een groot mythisch labyrint. Sarah moet haar broertje terughalen en tussendoor allerlei grote en kleine puzzels oplossen.

0.jpg

 

The Dark Crystal (1982)Een sprookjesachtige film van de makers van de Muppet Show. Dankzij de stralen van het Donkere Kristal leven de Gelflings in een wereld van welvaart en vrede. Wanneer het kristal door een aardbeving barst, komt er een echter einde aan hun gelukkige leven. Twee nieuwe rassen komen op, de vredelievende Mystici en de kwaadaardige Skekses die erop uit zijn de wereld te domineren. Duizend jaar later is Jen de laatste der Gelflings. De Mystici sturen hem erop uit om de kristal weer heel te maken. Maar hij is erg jong en weet niet wat voor kwaad hem te wachten staat. En als hij faalt, dan zullen de Skekses voor eeuwig de wereld regeren.

0.jpg

The Witches (1990)Een jongen, sinds kort wees, wordt door zijn grootmoeder meegenomen naar Engeland. In het hotel waar ze verblijven is een groep heksen ingetrokken, die een plan smeden om de wereld van alle kinderen te verlossen. Naar het boek van Roald Dahl.

 

Reacties op: Sinistere schurken en monsterlijke wezens uit mijn jeugd