Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Kelly van der Laan Auteur

Blogpost: Kelly van der Laan

Talent en kristal

Ik heb er lang en hard over nagedacht, maar bij deze is de werktitel van het derde Lentagonboek, ‘Talent en terreur’ verworpen.

De werktitel dekte de lading van het boek perfect – er wordt in het boek veel tijd besteed wordt aan de Jonge Radicalen, die als een terreurbeweging bekend staan omdat ze goedschiks dan wel kwaadschiks een revolutie binnen Parsia willen bewerkstelligen, maar ik kon het toch niet over mijn hart verkrijgen om het woord ‘terreur’ in mijn titel te zetten. Niet in deze samenleving waarin we op het moment leven.

Ik kan nog zo hard proberen te verantwoorden dat dit boek juist een aanklacht is tegen onze huidige angstcultuur, racisme, en politiek, maar dat betekent niet dat mensen niet naar deze titel zouden kijken en denken: “Hm, liever niet.” Ik kan me voorstellen dat mensen dat zouden voelen; ik ben zelf al ongemakkelijk met het hardop zeggen van de titel.

En ik weet natuurlijk dat het juist geweldig is als je werk niet veilig is, dat je entertainment niet mensen in slaap sust maar juist wakker maakt – maar dat zou ik liever met de inhoud van mijn boek bewerkstelligen, niet met de titel die al te veel weerzin oproept. Misschien ben ik daarin laf, hoor, dat zou kunnen – maar ik denk dat een ‘lichtere’ titel mensen het boek eerder doen oppakken, en zo hetgeen wat ik met het verhaal wil zeggen juist beter laat binnenkomen.

De nieuwe titel wordt TALENT EN KRISTAL, en als je het boek leest, dan begrijp je volledig waarom. Uiteindelijk ben ik nog steeds blij met deze titel. Het dekt de lading en is (hopelijk) niet te afstotend, zoals de werktitel. :)

Ik heb gesproken met mijn uitgever, en Talent en kristal staat voor juli 2016 op de planning voor release. Kijken jullie er ook al naar uit? :)

Lees verder op mijn site

Reacties op: Talent en kristal