Blogpost: B.A. de Hoop

Te weinig gelezen?

De zomervakantie starte met een heerlijk boek van Simone van der Vlugt, eentje vol vaderlandse geschiedenis. Rode Sneeuw in December leest vlot weg en neemt je makkelijk mee in het verhaal. Ik genoot er van en leende het boek op de camping links en rechts uit. 3 sterren voor dit fijne boek. 

Daarna las ik Een kleine verrassing van Hendrik Groen die ik helaas maar 2 sterren gaf. Ik mis de Omanido-club (Oud maar niet dood-club) en dit verhaal is een prequel waardoor de hele club er niet in voor komt. Wel Hendrik en Evert (waarbij ik Andre van Duin voor me zie inmiddels door de verfilming van het eerste deel). Het boek is niet onaardig, de personages en de avonturen kloppend maar het geheel erg onwaarschijnlijk waardoor ik het maar twee sterren geef.

Veel meer gecharmeerd was ik van De Bijenhouder van Aleppo van Christy Lefteri, 4 sterren. Dit bijzonder boek neemt je mee op reis met een vluchteling en alle ontberingen die hij meemaakt. Zeer indrukwekkend, en het lezen meer dan waard. Ook verloor ik me verder in de Reiziger-serie van Diana Gabaldon. Achter elkaar las ik deel 7 (Een echo in de tijd), en deel 8.I en 8.II (Het bloed van mijn hart I & II). Fantastische reis door de tijd met prachtige personages en fijne beschrijving van de periode waarin het zich afspeelt. Dat kost veel research waardoor deel 9 op zich laat wachten. Ik wacht wel.... Elk deel heb ik 4 sterren gegeven, het volgende deel is vast ook weer goed. De losse verhalen zijn gebundeld in het boek Zeven stenen. Ik kon die verhalen wat minder waarderen hoewel het hier en daar een fijne blik in de personages die minder in de hoofdreeks voorkomen, geeft. Maar het haalt het niet bij het hoofdverhaal, waardoor ik het 2 sterren gaf.

En ik las een boek dat al lang op mij ligt te wachten: Auslander van Paul Dowswell. Wat een geweldig verhaal over de Tweede Wereldoorlog en wat een schrijfstijl! 4 sterren en ik wil heel graag meer boeken van hem lezen. Dit verhaal was een YA maar dat weerhield me er niet van om met volle teugen te genieten van dit prachtige boek.

Met m'n zoon las ik nog Maanmysterie van Paul van Loon die we 3 sterren gaven. De serie Dolfje Weerwolfje, waar dit boek een onderdeel van is, blijft onverminderd populair en dat vind ik erg knap. Het boek is toegankelijk geschreven maar niet te gemakkelijk. Weer een leuk deel in de serie.

En toen was de zomer al weer om. Stiekem had ik nog meer willen lezen, ik had veel meer boeken meegenomen naar de camping.... Maar daar kwam ik eenvoudigweg niet aan toe. We hadden zo veel lol op de camping, maakten uitstapjes en genoten van het fijne weer deze zomer, dat nog meer lezen niet in de uren van de dag paste. Nu houdt het zomerse weer nog aan, dus wie weet hoeveel ik nog in de achtertuin kan lezen naast werken en zorgen voor m'n gezin. Ik loop een beetje achter ten opzichte van m'n doel (100 boeken lezen), 8 boeken zo waarschuwde het systeem mij, maar voor mij gaat om de verhalen en niet om het aantal. We zullen zien hoeveel het is als december om is.

Reacties op: Te weinig gelezen?

Gesponsorde boeken