Maria Boonzaaijer Auteur

Blogpost: Maria Boonzaaijer

Tweede druk Joodse Buren

Tot mijn grote vreugde kwam mijn uitgeverij The House of Books vorige week met het bericht dat er een tweede druk komt van mijn roman 'Joodse Buren'. Best snel: al binnen twee maanden na de verschijning van het boek op jl. 19 maart!
Bibliotheken kopen het in en dat is een goed teken. Het verhaal wil gelezen worden.  En lezers willen weten hoe het eraan toeging in een groot Rooms-katholiek gezin tijdens de oorlogsjaren en in de tijd daarna. Hoe de mensen angstvallig zwegen over de Joden die verdwenen waren. En hoe ze de teruggekeerde Joden met de nek aankeken; vermeden. Het schuldgevoel was anders niet te dragen.

Maar het meisje Lise Langeveldt in 'Joodse Buren' trekt zich daar niets van aan. Zij sluit vriendschap met haar Joodse buurmeisje Pauli Polak. Een vriendschap die hun levens tot op latere leeftijd beïnvloedt.

Ik word getroffen door de reacties op mijn boek, op de vele facetten ervan. Mensen vinden het fijn dat ik ook geschreven heb over de vijftiger jaren, omdat die voor veel lezers een schaduwgebied zijn. 
Op de cover van de tweede druk staan een paar mooie quotes vermeld uit recensies van dagbladen. 
Klnkt misschien vreemd: maar ik ben blij voor Lise en Pauli.Reacties op: Tweede druk Joodse Buren

Gesponsorde boeken