Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    SavannahBay Boekverkoper

Blogpost: SavannahBay

Column Marischka: Voor wie er moe van is – boeken over antiracisme en witheid

26 maart - Een column speciaal voor witte lezers: Boekhandelaar Marischka Verbeek moedigt in een vurige column lezers aan zich te verdiepen in antiracisme en geeft leestips: 'Met deze boeken kun je meeleven en aanvoelen hoe het werkelijk is om als mens van kleur in een door witheid beheerste wereld te leven. Maar daarna kun je ook zelf aan de slag.' Voor iedereen die actief de wereld wil veranderen.
Deze column verscheen 26 maart speciaal voor Hebban.nl

Een uitgelicht fragment: Zowel boekenvak als literaire wereld is overwegend wit, zowel hier als elders in de westerse wereld. Om dat te veranderen moeten we soms letterlijk plaats maken en even stil zijn. Luisteren, en dan in actie komen. Dat is de enige manier om dingen te veranderen.Dus, lieve vermoeide witte lezer, hier is werk aan de winkel. Je kunt je eigen periodieke moeheid of onwetendheid niet op één lijn stellen met de jarenlange pijn en uitputting van zwarte vrouwen. En je kunt niet steeds aan hén vragen om uit te leggen wat je zo moeilijk vindt te begrijpen. Stel de vragen gerust, maar aan jezelf en aan elkaar. En gelukkig hebben we prachtige boeken, die je kunt gebruiken om uit te leren, erover na te denken, jezelf en je omgeving wat wijzer te maken.


Lees verder op mijn site

Reacties op: Column Marischka: Voor wie er moe van is – boeken over antiracisme en witheid