Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Vragen voor de jury

Ik heb inmiddels aan verschillende verhalenwedstrijden meegedaan. Een aantal wedstrijden loopt nog. Het is leuk om mee te doen, de spanning van het wel of niet gepubliceerd worden, het juryrapport, de trots of teleurstelling als ik wel of niet gepubliceerd word. Het nadeel is dat ik heel graag over mijn inzendingen wil vertellen, maar dit pas kan doen nadat de uitslag bekend is omdat verhalen vaak anoniem gejureerd worden. Hoewel dat anonieme natuurlijk wel zorgt voor een eerlijk(er) oordeel.
Erzijn een aantal vragen die ik graag eens aan een jurylid zou willen stellen. Een aantal ervan worden in augustus in het Godijn Publishing Boekencafé beantwoord, maar ik heb inmiddels een aantal nieuwe vragen.

1. Herken je weleens verhalen van bepaalde auteurs? En klopte achteraf je intuïtie?

2. Ben je wel eens verbaasd dat juist auteur X een bepaald verhaal heeft geschreven?

3. Sommige auteurs doen mee met meerdere verhalen. Herken je weleens beide verhalen als zijnde van dezelfde auteur?

Mijn twee inzendingen voor schrijfwedstrijd Nevelkinderen zijn in mijn ogen duidelijk verschillende verhalen. Toch vraag ik me af of de jury ze zal herkennen als afkomstig van dezelfde auteur. En zullen ze verbaasd zijn dat ik deze verhalen heb geschreven, of zullen ze het ergens wel geraden hebben?
Dus ben jij jurylid van een schrijfwedstrijd? Dan zou ik graag antwoord krijgen op deze vragen.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Vragen voor de jury

Gesponsorde boeken