Ninja Paap-Luijten Auteur

Blogpost: Ninja Paap-Luijten

Waar houd jij je boeken bij?

Voordat internet normaal was, kruiste ik achterop een Suske en Wiske aan welke andere albums van Suske en Wiske ik al had gelezen. Later ontdekte ik Stephen King. Die goede man heeft ook nogal wat geschreven, dus ik maakte een lijstje op een papiertje om bij te houden wat ik in bezit had en wat ik had gelezen. (Tegenwoordig houdt mijn man onze King-verzameling in een excel-bestand bij, want dat past niet meer op een A4'tje, maar dat daargelaten ;) ).

Persoonlijk vind ik deze website - Hebban dus - wel prettig. De meeste boeken die ik lees, kan ik hier terug vinden. Ik houd hier dus bij welke boeken ik heb gelezen. De bieb houdt mijn leengeschiedenis overigens ook keurig bij - ik kan in het systeem van de bieb makkelijk terugvinden wat ik wanneer heb gelezen/geleend. 

Maar er bestaat ook Goodreads, voor recensies kun je ook bij Bol terecht of op Kobo, en zo zijn er meer websites en methodes om bij te houden welk boek je hebt gelezen en wat je ervan vond. 

Hoe houd jij dat bij? In een schriftje? Hier, op Hebban? Op een andere website? En schrijf je ook recensies, geef je aan wat je ervan vond, of laat je dat achterwege? Ik ben wel benieuwd naar jullie ervaringen! 

bb3e5f44c3aec22ba732af0b966a96bc.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: Waar houd jij je boeken bij?

Gesponsorde boeken