Blogpost: Sanne Nijsen

Waarom lees ik Engelstalig?

05-11-2015 door Sanne Nijsen 3 reacties
Waarom lees ik Engelstalig?
flag_of_the_united_kingdom-svg.png
Soms zie je wel eens van de topics op facebook groepen wat betreft de taal waarin je leest. De vraag is dan vaak:  “Lees je liever in het Nederlands of in het Engels?”Mijn antwoord is dat ik liever in het Engels lees, en waarom ik liever in het Engels lees zal ik jullie nu uitleggen.

Engelse boeken zijn goedkoper; Dit is toch voor mij eigenlijk wel mijn nummer één reden. Als je bijvoorbeeld online boeken besteld, dan betaal je in het Engels voor een hardcover rond de 12 euro, in het Nederlands ben je vaak voor een hardcover al rond de 25 euro kwijt, Young Adult hardcovers zijn altijd wel wat goedkoper, die zitten vaak rond de 20 euro. Je bent dus vaak 8 euro goedkoper uit, en dat voor een hardcover! Een Engelstalige paperback is vaak rond de 10 euro, ze kunnen ook goedkoper zijn (soms zelfs maar 8 euro!). Nederlandse talige paperbacks zijn vaak toch wel 15 tot 20 euro. Dat scheelt dus ook weer 5 euro. En ik als een echte boekenverslinder, besteed toch behoorlijk wat geld aan boeken. Dus op deze manier kan je toch wat besparen op boeken!
Grote selectie; Als je Engels leest heb je een grotere keuze aan boeken, veel schrijvers schrijven namelijk in het Engels, omdat dat toch wel een internationale taal is. Ook wordt niet elk Engelstalig boek vertaald, hierdoor wordt je selectie ook groter.Niet te wachten op de vertaling; Dit spreekt eigenlijk al voor zich, je hoeft niet te wachten tot het boek van je favoriete schrijver wordt vertaald en je kan hem dus al lezen op de dag van de release!
Beter interpretatie van wat de schrijver/schrijfster bedoeld; Naar mijn idee krijg je een beter idee van wat de schrijver/schrijfster bedoeld als je het boek leest in de taal waarin de schrijver het geschreven heeft, ik krijg er vaak namelijk een ander gevoel bij als ik het boek lees in het Engels in plaats van dat het vertaald is naar het Nederlands.
Goed voor je Engels; En dit is toch wel het meest logische, het is gewoon goed voor je Engels! Je leert toch weer woorden die je zelf niet kende. En je leert goede grammatica. Engels is toch wel een taal waarvan het prettig is om die te kunnen spreken en zeker voor school is het prettig als je het goed kan, dan is het toch weer één vak minder waar je hard voor hoeft te blokken!

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan Engelstalig lezen! Anders wordt alles ook weer van één kan belicht.
Niet overal beschikbaar; Niet elke boekenzaak verkoopt Engelstalige boeken, dat is natuurlijk harstikke balen als Engelstalige lezer, want je zit echt te zoeken naar een boekenwinkel die Engelstalige boeken verkoopt. Alleen de pech is dat zaken ook Engelstalige boeken verkopen al zijn het maar twee planken, dat is altijd een behoorlijke tegenvaller als je de winkel in loopt.
Wat staat er?; De betekenis van sommige Engelstalige woorden weet je niet, maar vaak kom je er wel achter als je de volledige zin leest. Maar soms heb je toch net de pech dat er een woord gebruikt wordt waarvan de betekenis niet te achterhalen is in de zin. Dan toch maar het woordenboek opzoeken.


In welke taal lezen jullie het liefste en wat zijn jullie redenen ervoor? J

Lees verder op mijn site

Reacties op: Waarom lees ik Engelstalig?

Gesponsorde boeken