Blogpost: B.A. de Hoop

Wanneer zal ik eens lezen... hmmmm

Oktober bracht veel gelegenheden om te lezen: eerst was het veel te mooi weer om binnen te zitten en dus las ik buiten in de zon menig boek. Daarna was het herfstvakantie en was het heerlijk om lekker lang in bed te liggen met een boek. Vervolgens was de temperatuur zo onaangenaam gedaald dat het echt tijd was voor boeken op de bank met een kop thee. Dus, vele momenten die vroegen om een boek... wat jammer nou (not!).

Mijn dochter had De flat van Fatima van Janneke Schotveld uit de bibliotheek meegenomen maar ze kwam maar niet aan het boek toe. Ik wel en vond het een leuk kinderboek dat heel goed het thema multiculturele samenleving bij de kop pakte. Erg leuk om te lezen: 4 sterren. En met mijn zoon las ik De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen van Andy Griffiths, ook wel leuk maar ik vond 'm soms een beetje flauw. Mijn zoon had daar geen last van: 3 sterren. 

Het boek Tijden van vuur van Kate Mosse is door de boekhandels goed aangeprezen en ik was dan ook zeer nieuwschierig. Het boek leest lekker vlot weg en de historische achtergrond is goed gekozen. Er zijn niet veel romans over de vervolging van hugenoten in Frankrijk en dit boek gaf een mooi kijkje in de geschiedenis: 3 sterren. 

Daarna kwam het boek Parel van Lucinda Riley eindelijk binnen bij de bibliotheek. Het vierde deel in de serie over de Zeven zussen. Dit is de eerste keer dat ik geen op- of aanmerkingen heb op de dialogen tussen de zussen, het komt niet meer zo gekunsteld over als in de vorige boeken (het kan ook met de vertaling te maken hebben, ik lees de boeken niet in het Engels waarin de boeken van origine geschreven zijn). Dat weerhield me er elke keer van om 4 sterren te geven. In dit geval was dat dus niet van toepassing en kon ik eindelijk 4 sterren geven. De verhalen zijn namelijk stuk voor stuk mooi en zeker de delen die het verleden betreffen zijn erg goed geschreven. Deel 5 is in het Engels al uit en de vertaling in het Nederlands wordt in januari verwacht.

Van Ken Follet las ik deze maand twee boeken, de vervolgdelen in de Century Trilogie. Nacht van het kwaad betreft de periode van de Tweede Wereldoorlog en geef ik 4 sterren. Het derde deel is Kou uit het Oosten en betreft de Koude oorlog. Dit deel heeft de meeste indruk gemaakt om ik gaandeweg het verhaal in mijn eigen tijd uitkwam. Ik herinner me Gorbatsjov bijvoorbeeld. De hele serie is een aanrader maar elk deel heeft flink wat pagina's. Het derde deel spande wat dat betreft de kroon met meer dan 1100 pagina's, maar toch: 4 sterren.

Van Karen Rose las ik weer een deel in de Romantic Suspence serie: Op het spel en dat vond ik heel indringend vanwege de misdaden die centraal staan in dat boek. Zonder al te te veel te verklappen kan ik nog wel zeggen dat het om seksueel misbruik gaat en dat je dat wel moet kunnen lezen en daarover willen lezen. Het boek krijgt van mij 4 sterren.

En de sterrenregen gaat door met deel 13 in de Grijze jager serie van John Flanagan: De clan van de rode vos. Het boek krijgt 4 sterren. Het past zo goed bij de voorgaande delen en het leest zo heerlijk weg deze YA... echt weer tof gewoon. Ik kan niet wachten op een volgend deel in de serie (maar zal toch m'n geduld moeten bewaren).

Ook ontdekte ik een nieuwe schrijfster (voor mij nieuw dan): Allison Brennan. Ik las deel 1 en 2 in de serie over Lucy Kincaid: Tot de dood ons scheidt en Fatale kus, beiden 4 sterren. Zo goed geschreven, ik vergelijk de stijl als een kruising tussen Karen Rose en Karin Slaughter: steengoede schrijfsters, super goed in elkaar zittende verhalen en een vleug romantiek dat past bij het verhaal. Geweldig! Ze heeft nog meer geschreven dus ik zal maar eens kijken welke boeken de bibliotheek nog meer van haar heeft.

Tot slot las ik Ren, Ales Cross van James Patterson. Het is al een lange serie over Alex Cross, dit is deel 20. De bibliotheek heeft niet eens meer de hele serie, zo kwam ik tot de ontdekking. Dat is wel jammer. Dit deel krijgt van mij 3 sterren, het is een gewoon goed geschreven triller in de voor mij kenmerkende Patterson stijl maar niet zo spannend als het boek dat ik vorige maand van hem last, die was van een andere orde.

En dat was het weer voor de afgelopen maand. Geslaagde lijst zou ik zo zeggen en geen moment meer over om meer te lezen, dit was dan ook ruim voldoende hoor.

Reacties op: Wanneer zal ik eens lezen... hmmmm

Gesponsorde boeken