Lissa Kemp Auteur

Blogpost: Lissa Kemp

What's in a name

Welke namen geef ik de personages in mijn boek? Over die vraag wilde ik niet te lang nadenken. Ik wilde schrijven en daarom werden het voorlopig personages A, B, C enzovoort. Dat werkte niet. Ik raakte erdoor in de war. Wie was B ook weer? En was C nu de ex of was dat D? Dus toch maar op namenlijstjes gegoogeld. Namen van personen die ik ken vielen af. Die mochten zichzelf blijven. Ook namen die vervelende associaties opriepen kwamen niet in aanmerking. Sommige klonken niet goed. Te lang. Niet bij mijn gevoel over die persoon passend. Omdat de familie van mijn hoofdpersoon deels Schots is ... eh ... was (spoiler), koos ik uiteindelijk voor Katie als naam voor mijn hoofdpersoon en voor Emma als haar moeder.   

Grappig genoeg heeft bijna elk personage in E & M tijdens het schrijfproces een andere naam gekregen. Begon ik met Katie, dochter Amelie en moeder Emma, nu heet de hoofdpersoon Emma, is Meaghan de naam van haar moeder en Nikki die van haar dochter. Die naamsveranderingen hebben te maken met de ontwikkeling van het verhaal.  

In het geval van Katie: die had het plan een modemerk te lanceren en zocht daar een naam voor. Een deel van haar eigen naam moest erin voorkomen. Ik kwam uit bij EM, de eerste twee letters van de naam van haar moeder en besloot van Katie Emma te maken. Voor haar nu naamloze moeder koos ik Meaghan, een naam die prima past bij haar Schotse achtergrond. Dat EM later veranderde in E & M, paste dan weer prima bij die nieuwe namen.   

Andere personages in E & M zijn Diane, Mireille, Patricia, Rick en Blaine. Nu maar hopen dat lezers geen vervelende associaties met die namen hebben.

Lees verder op mijn site

Reacties op: What's in a name

Gesponsorde boeken