Blogpost: Treesje Bannenberg

Zebra-Testbeeld 02, tweemaal 5* Review (9+10)

Schokkend, aangrijpend, ontroerend.
Dit is geen 'feel good boek'. Een zeer helder geschreven verslag over de verwoestende werking van misbruik op het verdere leven van het slachtoffer. Onvoorstelbare gebeurtenissen in het jonge leven van een onschuldig meisje. Vermorzeld door de misdadige krachten van een priester gecombineerd met een ijskoude moeder die haar eigen belang boven dat van haar kind stelt. Afschuwelijk om kennis van te nemen, maar noodzakelijk. Iedereen moet dit boek lezen.
EduardF

Indrukwekkend en hartverscheurend
Dit verhaal kun je niet verzinnen, dit kan alleen maar waar gebeurd zijn, maar dat maakt het extra wrang. Ik zag de schrijfster op tv haar verhaal vertellen, waardoor ik haar stem telkens hoorde bij het lezen, meerdere malen raakte ik tijdens het lezen geemotioneerd. Desondanks is het boek geen tearjerker. Gelukkig niet. Geen doekjes nergens omheen gewonden, gewoon heldere taal, daarom leest het makkelijk, hoewel ik het af en toe wel even weg moest leggen. Zeer indrukwekkend en hartverscheurend. Op een beeldende manier wordt Amsterdam beschreven in de jaren ‘50 ’60, maar of vroeger alles beter was? in Treesje's geval absoluut niet!
Sonja van Someren

ZEBRA - Testbeeld 02, een aan de kaak stellend geïllustreerde reeks in paperback vorm © T/ART - Treesje BannenbergLees verder op mijn site

Reacties op: Zebra-Testbeeld 02, tweemaal 5* Review (9+10)

Gesponsorde boeken