WendyNoordzij Auteur

Blogpost: WendyNoordzij

Zoektocht naar 'het gouden idee' eindigde in Appelscha

Mijn pen en papier liggen standaard naast het bed. Tijdens het autorijden duik is soms plotseling een parkeerplaats in om mijn notitieblok te pakken. Ieder idee dat me te binnenschiet wordt genoteerd. Dat doe ik al jarenlang. Want al jaren heb ik een grote wens: een eigen kinderboek schrijven. Schrijven, dat lukt me wel. Ik zit al meer dan twintig jaar in de journalistiek en schrijf gemiddeld een artikel per dag. Maar daarin vertaal ik de uitspraken van anderen. Dat is iets heel anders dan zelf iets verzinnen! Vroeger als jong meisje verzon ik het ene verhaal na het andere. Maar nu is dat toch moeilijker. Tenminste dat vind ik. Ik ben al talloze keren aan een (kinder)boek begonnen, maar ben ook telkens weer gestopt. Te saai, te langdradig, te nietszeggend, of niet origineel genoeg….. Telkens had ik het gevoel dat het ‘gouden idee’ er niet bij zat. Maar op een dag kwam daar verandering in. Samen met mijn vriend en mijn kinderen Elsa en Arne bracht ik een bezoek aan museum De Heksenhoeve in Appelscha. Elsa en Arne vonden het hartstikke spannend om ‘een echte heks’ te ontmoeten. ‘Vliegt ze op een bezem?’, ‘Kan ze mensen betoveren?’, vroegen ze. Maar gelukkig bleek Margarita bleek heel aardig te zijn. Toen we thuiskwamen wist ik het: dit was een prachtig onderwerp voor mijn debuut. Er zijn al vele kinderboeken geschreven over ‘sprookjesheksen’, maar ‘mijn heks’ is een ‘echte heks’. Een lieve heks. Een heks die zomaar je buurvrouw zou kunnen zijn. En zo is mijn eerste kinderboek ‘De buurheks en het lied van de natuur’ ontstaan. In het boek krijgen Elsa en Arne een nieuwe buurvrouw. Hun moeder hoort dat het een heks is. Daar schrikken de kinderen van. Ze besluiten haar te bespioneren. Al snel ontdekken ze dat hun buurvrouw helemaal geen gemene vrouw is, die hen in de kookpot wil stoppen, of wil betoveren. Buurheks Vevina leert de kinderen juist van alles over de natuur. Dan ontmoeten Elsa en Arne een oude man, die in een holle boom in het bos woont. Hij is heel verdrietig, omdat het lied van de natuur is verdwenen. De kinderen willen hem heel graag helpen. Daarbij kunnen ze de kennis van de heks goed gebruiken. Ook krijgen ze hulp van een grommende kanarie, een zwarte kat die piano kan spelen en een kikker met vreemde gewoontes…. Het is een grappig en spannend avontuur geworden, waarin de liefde voor de natuur centraal staat. Het boek komt 23 maart uit en is bestemd voor kinderen tussen de zeven en tien jaar. Het heeft de AVI-classificatie M6 gekregen. Op mijn website www.buurheks.nl kun je er meer informatie over vinden. Ik ben heel blij en trots dat hiermee mijn grote droom in vervulling is gegaan. Maar dat wil niet zeggen dat ’s nachts het licht uitblijft, of dat ik alle parkeerplaatsen voorbij rij. Het notitieblok kan ik nog steeds uitstekend gebruiken, want inmiddels ben ik alweer aan het nadenken over deel twee!

Lees verder op mijn site

Reacties op: Zoektocht naar 'het gouden idee' eindigde in Appelscha

Gesponsorde boeken