Blogpost: Jess

Zondagochtendlezen

10-01-2016 door Jess 2 reacties
Niks is er zo lekker om in je huispak/pyama/badjas met een kop thee en een lekker ontbijtje een lekker boek te lezen op zondagochtend. en al helemaal als je die avond ervoor een feestje gehad hebt en je nog enigsins brak bent. Lekker opgekrult op de bank, met een dekentje om je heen. Journaal op de achtergrond (je moet toch een béétje bijblijven) en je even niet druk maken om het huishouden, werk of school of andere dingen die je op "normale" dagen doet. 

Iedere zondag ga ik altijd hardlopen. In het bos, op het strand of lekker door de duinen. Dat is echt een groot voordeel van Den Helder. De frisse zeebries in je gezicht terwijl je de longen uit je lijf loopt, of genieten van de natuur als je op een drafje door het bos of de duinen loopt. Dan is het al helemaal heerlijk om vóórdat je op pad gaat, nog even je boek kan pakken. Dit doe ik altijd 'smiddags (amen) en daardoor kan ik me 's morgens gelukkig even lekker ontspannen voordat ik op pad ga. Helaas is dit natuurlijk niet altíjd het geval. Dan roept het huishouden me toch ene halt toe en moet ik toch echt even stofzuigen. Maar vandaag is mijn huis best netjes! Dus ik stel het lekker uit naar morgen. 

Ook is het hiet heerlijk om even op de dijk te gaan zitten. Daar is het zo ontzettend rustig en fris, dat je meteen automatisch ontspant lijkt wel. Het is ook een heerlijke leesplek, maar zover ben ik nog niet gekomen. Ik lees het liefst eigenlijk binnen, aangezien ik dan minder afgeleid word haha. Maar voor de buitenlezers (en die zijn er genoeg) is onze dijk keurig geschikt! Ook hebben wij heerlijke parken, zoals het Churchillpark! Mijn favoriet. Wat tegenwoordig (ok al een hele tijd) timorpark heet. Maar voor diegene die hier al erg lang wonen, is eht nog altijd het Churchillpark. Het ligt dicht bij het ziekenhuis en heeft een hele leuke eendenvijfer met een fontein waar ik vroeger helemaal gek op was! Dan ging ik met oma en opa en vaak ook met mijn ouders daar de eendjes voeren. Je kan er heerlijk wandelen en er worden regelmatig evenementen gehouden. (zoals de Samenloop voor Hoop) Het ligt tegenover het ziekenhuis en voor de mensen die naar buiten kunnen, kunnen even lekker ontspannen door het park wandelen. Er staat verschillende bankjes en mooie bruggetjes, en op de bankjes zie ik regelmatig mensen zitten met een boek in de hand. Heerlijk gewoon dat zoveel mensen van lezen houden. En ik geniet er al helemaal van als ik échte boeken zie, en geen e-reader.

Zelf lees ik ook echte boeken. Wat ik heerlijk vind, want ze ruiken zo lekker en het is gewoon heerlijk om te bladeren. Maar buiten dat wordt de e-reader voor mij wel steeds aantrekkelijker. Ik woon klein en heb daarom niet genoeg ruimte voor alle boeken die ik heb en die ik nog zou willen. Alles wat ik nog koop aan boeken, kan er amper tot niet bij. Sinds kort heb ik een iPad en ik zit er heel erg aan te denken om daar alle boeken die ik nog wil op te zetten. Mijn kast puilt namelijk uit en ook heb ik een aantal boeken die stukgelezen zijn. Wat ik ontzettend zonde vind. Het is een lastig besluit, aangezien ik, toen de e-reader net uitkwam, helemaal tegen die apparaten was. Noem me ouderwets op mijn 25e, maar het was net nieuw en ik zag de boekenwereld al helemaal kelderen. Ik kon me niet voorstellen dat échte lezers hun heerlijk ruikende boeken zouden willen vervangen door een digitaal dingetje. Geen geknisper meer van blaadjes omslaan, niet meer de gladde kaft voelen. Heel naar allemaal. Maar nu.... het lijkt me toch wel handig. 

En zeker wanneer je veel te brak ben op de zondag ochtend om je zware 500-bladzijden-boek vast te houden, is het dan niet veel minder zwaar om hetzelfde boek in een lichtgewicht dingetje te lezen?

Reacties op: Zondagochtendlezen

Gesponsorde boeken