STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 1 2 0 1 0

3 klassieken uit de Nederlandse misdaadliteratuur

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning   Topics 0

Drie Nederlandse misdaadromans in één band, voorafgegaan door een inleiding van Ab Visser die in kort bestek een overzicht geeft van de Nederlandse misdaadliteratuur van deze eeuw.

1 August (M.M.A.) Defresne. Moord (1941).

August Defresne was voornamelijk beroemd als toneelschrijver en -regisseur. 'Moord' is wat minder bekend dan Defresnes detective 'De inbreker', maar munt uit door zijn onheilspellende sfeer en originele plot. Het verhaal speelt tussen de beide wereldoorlogen, in een grote stad waarin men Amsterdam zou kunnen herkennen.

2. Ben van Eysselsteijn: Romance in F-dur (1962).

Ben van Eysselsteijn oogstte succes als toneelschrijver. Zijn werk werd in 8 talen vertaald. Van de detectives die hij schreef is 'Romance in F-dur' de bekendste. Het is een klassieke deductieroman met levendige dialogen en een uitstekende sfeertekening van het artistieke milieu in Den Haag van enkele tientallen jaren geleden.

3 Ab Visser: Uitnodiging tot moord (1953).

Ab Visser geldt algemeen als de man die het meest heeft gedaan voor de erkenning van de Nederlandse detective en thriller. 'Uitnodiging tot moord' is zijn eerste ddetective. Hij schreef hem min of meer als parodie op de boeken van Agatha Christie. Net als zij vaak deed, gebruikt hij kinderrijmpjes als 'Leitmotiv' in zijn verhaal.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
496
Eerste editie
01 januari 1981
Laatste editie
08 november 2021
ISBN
9789021828244


Boekinformatie wijzigenReacties op: 3 klassieken uit de Nederlandse misdaadliteratuur

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken