Ze was drieëntwintig en liep weg. Niet voor de wereld, maar voor zichzelf //
Vijf maanden, 3167 kilometer, te voet. Op haar drieëntwintigste trok ze haar wandelschoenen aan, nam haar rugzak mee en vertrok uit Barcelona – richting… onbekend. Geen toer, geen sabbatical, geen yogaretreat, maar gewoon lopen. Alleen haar voeten, haar adem en een stem die steeds luider werd: ik wil mezelf kennen. Voor het eerst in haar leven luisterde ze niet meer naar stemmen die van buitenaf kwamen, maar naar haar binnenste. //
Vijf maanden, 3167 km, trok ze over bergen, door dorpen, langs onbekenden die haar een bank of matras aanboden. Maar vooral: langs de schaduwen van haar verleden. Geboren in een familie van ex-Jehova’s getuigen die het geloof hadden losgelaten maar de regels vasthielden, groeide ze op tussen schijnvrijheid, schuld en zwijgen. Onderweg begon ze iets anders te voelen: ruimte, vertrouwen en een waarheid die helemaal van haar was. //
Dit boek is het verslag van die reis; ruw, eerlijk en onverbloemd. Over blaren en stilte. Over couchsurfing, verdwalen en huilen op bergpassen. Over het moment waarop ze besefte: ik hoef niets meer te geloven, ik hoef alleen mezelf te zijn. //
Een spiritueel-rebelse ode aan verdwalen om thuis te komen. //
IG: @your.journey.with.guadalupe